ראשון לציון מדורגת במקום ה-23 במסוכנות להולכי הרגל
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "רוב הולכי הרגל נפגעים בתחום העירוני, וזירת ההיפגעות מראה גם כי מעבר החציה הוא המקום שבו נפגעים הכי הרבה הולכי הרגל"
- י"א שבט התשפ"א
אור ירוק: בראשון לציון נפגעו 264 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות, 1.049 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים בהשוואה לכל אלף תושבים. ראשון לציון מדורגת במקום ה-23 במסוכנות להולכי רגל. ניתוח נתוני היפגעות הולכי הרגל נעשה על פני שלוש השנים 2017-2019 לכל 1,000 תושבים בכל עיר מעל 50 אלף תושבים בישראל.
תל אביב-יפו היא העיר המדורגת ראשונה בהיפגעות הולכי רגל - בתחומיה נפגעו 1,183 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות - 2.62 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים בהשוואה לכל אלף תושבים. בת ים נמצאת במקום השני עם 307 הולכי רגל נפגעים בשלוש השנים האחרונות – 2.38 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים. עפולה במקום השלישי המפוקפק עם 107 הולכי רגל שנפגעו בשלוש השנים האחרונות – 2.06 הולכי רגל נפגעים לכל אלף תושבים. חיפה במקום הרביעי עם 551 הולכי רגל נפגעים בשלוש השנים האחרונות – 1.94 הולכי רגל נפגעים לכל אלף תושבים ופתח תקווה סוגרת את החמישייה הראשונה והלא מכובדת עם 451 הולכי רגל נפגעים בשלוש השנים האחרונות – 1.84 הולכי רגל נפגעים לכל אלף תושבים.
יש להדגיש כי תל אביב-יפו מרכזת אליה בכל יום הרבה יוממים (שמגיעים אליה אך אינם מתגוררים בה) ולכן מספר הולכי הרגל בה גבוה בהשוואה לערים האחרות.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הקורונה משנה סדר עולם ויותר מדינות מעודדות אנשים ללכת ברגל. זה בריא, זה חסכוני וזה גם תורם לצמצום תאונות הדרכים. בישראל לא רק שלא מתחשבים בהולכי הרגל אלא מסוכן ללכת ברגל. רוב הולכי הרגל נפגעים בתחום העירוני וזירת ההיפגעות מראה גם כי מעבר החציה הוא המקום שבו נפגעים הכי הרבה הולכי הרגל בזמן חצית הכביש. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים ללחוץ על ראשי הערים למפות את הרחובות האדומים והמסוכנים להולכי הרגל, לשפר בהם את התשתית כך שתגן על הולכי הרגל. במקביל, יש להגביר את האכיפה והנראות המשטרתית באותם רחובות מרובי נפגעים. שיפור תשתיות עירוניות על ידי ריסון ומיתון תנועה, נוכחות משטרתית גבוהה יותר והגברת ההסברה בקרב הולכי הרגל והנהגים יובילו לצמצום היפגעותם של הולכי רגל ולמעשה יכולים לעשות את הבדל בין חיים ומוות. הכי קל תמיד להאשים את הגורם האנושי אבל התוצאות מראות שהאסטרטגיה הזאת נכשלה. הגיע הזמן שהמדינה תפסיק להאשים את הולכי הרגל, תתחיל לקחת אחריות ולהתאים את התשתית גם עבורם".