X

קציצות עוף ותירס

  • ח' חשון התשפ"א
קרדיט: יולי איז'ק
שילוב של תירס טרי ומתקתק עם עוף טחון, קצת פטרוזיליה לצבע, מה יכול להיות רע? מעולה לצד אורז או תפוחי אדמה או אפילו ככריך עם מיונז חריף. ניתן גם לשדרג ולקחת את המתכון לכיוון מקסיקני, להוסיף קצת חריף למסה, כוסברה למי שאוהב ולהגיש עם גוואקמולי או סלסה. באדיבות יולי איז'ק מחברת הבלוג "מחשבות שהיולי"   מצרכים (20-25 יחידות): 1/2 ק"ג חזה עוף טחון 2 תירסים טריים מגולחים (יעבוד גם עם שימורים). 1/2 בצל לבן קצוץ 1/2 צרור פטרוזילה קצוץ 2 ביצים שלמות 3 כפות קמח תופח מלח פלפל שחור גרוס שמן חמניות לטיגון   אופן הכנה: מערבבים בקערה את כל חומרי הגלם. מחממים שמן חצי עמוק על אש בינונית במחבת גדולה. מכדררים קציצות ופוחסים מעט ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה מכל צד. כדאי לטעום קציצה אחרי אחת שהיא מוכנה ולבדוק את התיבול ולתקן את שאר המסה בהתאם. מכיוון שלא ניתן לדעת לפני אם שמנו מספיק מלח/ פלפל רצוי להוסיף לפי הצורך לנגלה הבאה. מעבירים לנייר סופג וממשיכים עד שמסיימים את המסה. מומלץ להגיש עם מיונז/ מיונז חריף לצד סלט חסות מרענן ותפו"א אפוי או כל פחמימה שאתם אוהבים. נשמר מעולה במקרר ונהדר גם בכריך לעבודה למחרת.
עמוד הבית ראשי אוכל קציצות

art