X

פיתה ביתית

פיתה טרייה, ריחנית וחמה. מישהו צריך יותר מזה כדי להתחיל את חג השבועות?

  • ג' סיון התש"פ
צילום: בועז לביא
הריח של הפיתות הביתיות יטריפו את כל הבית, ואל תתפלאו אם השכנים גם יקפצו לראות מה שלומכם, ומה נאפה בתנור. באדיבות ברק חי שף "טרה" ו"משק צוריאל"   מתכון ל-15 פיתות מצרכים: 1 ק"ג קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 100 גרם חמאת טרה, בטמפרטורת החדר כף וחצי מלח 3-3.5 כוסות מים פושרים 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל חתוכה לקוביות קטנות   אופן ההכנה: מניחים בקערת מיקסר את כל המרכיבים ולשים עם וו לישה עד לקבלת כדור בצק גמיש. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה. "מפילים" לאחר כשעה את הבצק, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה. משמנים את הידיים ויוצרים מהבצק 15 כדורים קטנים. מכסים את הכדורים במגבת ומתפיחים כרבע שעה. מחממים תנור ל- 250 מעלות. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בגודל ובעובי של פיתה. מניחים בכל פעם 4 פיתות על תבנית עם נייר אפייה מקומח ומכניסים לאפייה בתנור החם למשך כ- 8 דקות. אחרי 4 דקות יש להפוך את הפיתות לאפייה שווה מכל צד ומגישים.
אוכל שבועות

art