פנקוטה עם מרמלדת פירות
חגיגת יום העצמאות הביתית מאפשרת להשקיע בקינוחים לא שיגרתיים אבל הכי טעימים שיש. חברת פרימור, יחד עם השף קונדיטור מיקי שמו והשף לאון אלקלעי, מגישים מתכון מיוחד של פנקוטת שוקולד לבן ברוטב פירות אקזוטיים וקראמבלס שקדים
- ד' אייר התש"פ
מצרכים (לכ-10 מנות): לפנקוטה: 1/2 כוס חלב 1 כפית דבש 3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים 200 גרם שוקולד לבן 250 גרם שמנת מתוקה 38% לרוטב הפירות: 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי של "פרימור" 350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו') 2-3 כפות סוכר לקראמבלס שקדים: 100 גרם חמאה קרה 100 גרם סוכר דמררה 100 גרם אבקת שקדים 100 גרם קמח מנופה אופן ההכנה:
- להכנת הפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה. מרתיחים בסיר את החלב. לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב.
- שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מכניסים לחלב ומערבבים לאחידות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר.
- להכנת רוטב הפירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ובודקים אם יש צורך בתוספת סוכר.
- להכנת קראמבלס השקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה) ואופים בתנור בחום של כ- 160 מעלות עד קבלת גוון זהוב.
- להרכבת המנה מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר ומוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב. מפזרים למעלה מקראמבלס השקדים ומגישים.