סלמון על מצע סלט בורגול עדשים שחורות
פסח עוד רגע מגיע, ולמרות המצב, חייבים להיערך עם ארוחה מושקעת במיוחד שילדים יאהבו להכין וגם לאכול (כלומר לזלול).
- י"ב ניסן התש"פ
באדיבות מסעדת "חצר גולדמן" מצרכים לסלמון: 750-800 גרם של נתח פילה סלמון 2 שיני שום כתוש 2 כפות מיץ לימון 3 כפות שמן זית 1/4 כפית מלח גס מעט פלפל גרוס אופן ההכנה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה קטנה כף שמן זית, שום ומיץ לימון. מרפדים תבנית בנייר אפייה משמנים היטב ב-2 כפות שמן זית ומניחים את הדג במרכזה על צד העור. מורחים את הדג בתערובת השמן כך שהיא מכסה את כל פני הדג. מפזרים מעל לדג מלח ופלפל ומעסים מעט. מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות, מוציאים את הדג ומגישים לצד הסלט. מצרכים לסלט בורגול: 1 כוס בורגול דק 2 כוסות עדשים שחורות מים רותחים להשריית הבורגול והעדשים 2 גבעולים בצל ירוק 1/2 חבילה פטרוזיליה מלח 1/2 כפית פלפל שחור 2 כפות שמן זית חצי לימון טרי אופן ההכנה: שוטפים את הבורגול והעדשים בתוך מסננת תחת זרם מים עד שכל הלכלוך יוצא והמים צלולים. משרים את הבורגול כשעה עד שעה וחצי בכלי עם מים רותחים. עושים אותו דבר עם העדשים. כשהבורגול רך ומוכן לאכילה (טועמים) מסננים אותו מהמים. מבשלים 15-10 דקות את העדשים עד שהם רכים ומוכנים לאכילה. מסננים אותם מהמים. שמים בקערת הגשה את הבורגול והעדשים. קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון ומערבבים היטב.