רונן דמארי
ריקודי עם, פסיפס ויצירה, תכשיטנות, קריאת סיפורים, בישול עיראקי, יוגה צחוק ורשתות חברתיות. סדנאות אלו ונוספות יועברו כעת ומדי שבוע ב"בית לעיוור" בראשון לציון על ידי תושבי העיר החברים ב"בנק הזמן".
בנק הזמן מבוסס על הרעיון הפשוט של החלפת זמן בין חברי הקהילה וכך כל אחד יכול לתרום מכישוריו ולקבל שירותים מחברי הקהילה. לפני כארבע שנים הוא נפתח לראשונה בשיכון המזרח אז הוא מנה 50 משתתפים. הם החליפו ביניהם מוצרים ושירותים מגוונים, כמו לימוד שפות, הבאת תרופות, ניקיון מדרגות, עזרה בקניות ועוד. תוך זמן קצר המיזם הפך להצלחה וכיום הוא מונה למעלה מ-300 חברים. המחלקה לעבודה סוציאלית במינהל לשילוב חברתי בעיריית ראשון לציון מוביל את המיזם. ראש העירייה, רז קינסטליך, בירך את המשתתפים במיזם ואמר כי זהו הישראלי היפה, שנותן מעצמו ומזמנו למען האחר, כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר "ישר כוח למשתתפים על הערבות הדדית, האכפתיות והנתינה".
מנהל בית העיוור, עידו פינצו, מספר בהתרגשות: "מגוון הסדנאות שנערכו ושיערכו במרכז לעיוור הן מהוות דוגמא לכך שהשמיים הם הגבול. פניתי לחברי בנק הזמן, וישר התרשמתי מתחומי הנתינה הרחבים שלהם, זו ממש תחילתה של ידידות מופלאה". הבנק מאפשר לחברים בו 'סחר' של מגוון תחומים: לימוד שפות, הבאת תרופות, טיול עם הכלב, בישול, עזרה במחשב, לימוד פוטושופ עזרה בקניות ועוד. כך פועל בנק המבוסס על נתינה וקבלה של חברי הקהילה. במינהל לשילוב חברתי מסבירים כי בבנק הזמן ניתן לקבל שירותים מגוונים שנמנענו מלרכוש בגלל עלותם הכספית מחד, ומאידך נוצרת אפשרות לחסוך בעלויות על שירותים ששילמנו עבורם עד כה. מעבר לכך, ברמה האישית ישנה אפשרות לממש יכולות חבויות או גלויות ולזכות בתחושת סיפוק.
