מי שלא יכול לוותר על עוגת השוקולד, קבלו אותה משודרגת לכבוד החג, עמוסה פירות יבשים וציפוי שוקולד עשיר. מצרכים: 3/4 1 כוסות סוכר 5 ביצים L 225 גר' חמאה רכה 150 גר' של ממרר שוקולד 2.5 כוסות קמח 1/2 כפית מלח 1/2 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתייה 100 גרם פיסטוק קצוץ 60 גרם משמש יבשים קצוצים לקוביות 160 גרם שמנת חמוצה 50 מ"ל ברנדי מצרכים לציפוי העוגה: 400 גרם שוקולד מריר מטבעות לאפייה 'כרמית' 3/4 כוס שמן קנולה 60 גר' פיסטוק חלבי גרוס לקישוט פניני שוקולד מריר, חלב ולבן לקישוט אופן ההכנה: במיקסר מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר. בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתו למרקם משחתי. מוסיפים אליו את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית, מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה. מערבבים בקערה בצד את הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים ולאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את המסה לתוך קערת המיקסר בהדרגה. מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבבים ואז מוסיפים את שארית השמנת. ולבסוף מוסיפים את הברנדי, מערבבים למסה אחידה. ואופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות כ-40 דקות. לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא. אופן הכנת הציפוי: ממיסים את מטבעות השוקולד בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, לאחר המסת השוקולד, מוסיפים את שמן הקנולה, מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס. מקררים עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה ומיד לאחר הציפוי מקשטים עם פניני השוקולד, ומגישים.
צילום: עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמש צילום: אמיר מנחם
