מצרכים למרק: 1 ליטר מים 60 גרם מחית קארי אדום 2 לבבות למון גראס (חתוך גס) 3 גבעולי בצל ירוק (חתוך גס) 15 גרם ג'ינג'ר קצוץ 100 גרם אננס (אפשר מקופסא) פלפל חריף לפי הטעם. 2 שיני שום 250 סמ"ק קרם קוקוס (מעל 20%) להגשה: 10 עגבניות שרי 200 גרם עוף או טופו או סלומון ליים אופן ההכנה: מרתיחים את המים, מוסיפים את הלמון גראס. מבשלים כ-5 דקות. מוציאים את הלמון גראס. מוסיפים את מחית הקארי, הג'ינג'ר, השום, האננס, והפלפל. מבשלים כ-10 דקות. טוחנים את התערובת לתערובת חלקה. מוסיפים את קרם הקוקוס, עלי הכוסברה והבצל הירוק, ומבשלים כחמש דקות נוספות. מוסיפים מלח וצ'ילי לפי הטעם ומקררים. להגשה: מטגנים עם מעט שמן את העוף (או תוספת אחרת), מוסיפים 2 עגבניות שרי חצויות ו-250 מ"ל מהמרק ומביאים לרתיחה. מגישים בליווי חצי ליים ועלי כוסברה טריים. מרק טום יאם של מסעדת סואי סושי. צילום יחצ