שקשוקה (מרוטב קנוי) שתתאים לארוחת בוקר או ערב מהירה ועמוסה בילדים. טיפים: אפשר להכין את הלחמניות, אחרי האפייה עם הביצים ולשמור במקרר. לפני ההגשה מכניסים לתנור ל-5 דקות ומגישים. מצרכים: 4 לחמניות עגולות או לחמניות חלה או לחמניות מאורכות 4 כפות שמן זית 2 צנצנות רוטב שקשוקה של "קנור" 150 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה 100 גרם גבינה צהובה 4 ביצים מלח ופלפל שחור גרוס 10 עלי בזיליקום אופן הכנה: מרוקנים את פנים הלחמניות ומורחים בעזרת מברשת את דפנות הלחמנייה (מבפנים) בשמן זית. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות. ממלאים כל לחמנייה ברוטב לשקשוקה עד 3/4 גובה ושוברים מעל ביצה. מפזרים גבינה בולגרית וגבינה צהובה, מסביב לחלמון, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבון של הביצה הופך משקוף ללבן. מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים. 
