X

סירות לחמנייה במילוי שקשוקה

  • כ"א טבת התשע"ח
שקשוקה (מרוטב קנוי) שתתאים לארוחת בוקר או ערב מהירה ועמוסה בילדים. טיפים: אפשר להכין את הלחמניות, אחרי האפייה עם הביצים ולשמור במקרר. לפני ההגשה מכניסים לתנור ל-5 דקות ומגישים. מצרכים: 4 לחמניות עגולות או לחמניות חלה או לחמניות מאורכות 4 כפות שמן זית 2 צנצנות רוטב שקשוקה של "קנור" 150 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה 100 גרם גבינה צהובה 4 ביצים מלח ופלפל שחור גרוס 10 עלי בזיליקום אופן הכנה: מרוקנים את פנים הלחמניות ומורחים בעזרת מברשת את דפנות הלחמנייה (מבפנים) בשמן זית. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות. ממלאים כל לחמנייה ברוטב לשקשוקה עד 3/4 גובה ושוברים מעל ביצה. מפזרים גבינה בולגרית וגבינה צהובה, מסביב לחלמון, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבון של הביצה הופך משקוף ללבן. מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים.
אוכל מתכונים