X

קולינריה מדרך המשי

  • י"ד טבת התשע"ח
פנינה ניאזוב בספרה "מתכונים מהמטבח הבוכרי – קולינריה מדרך המשי" מזמינה לטעום מהשפע הקולינרי, הטעים והעשיר של המטבח הבוכרי. המתכונים שבספר נאספו לאורך דורות, עברו מאם לבת, בין היתר מאמא שלה, בתיה מאירוב ז"ל, ממנה למדה להכין חלק ניכר מהמאכלים שמופיעים בספר זה. הספר עצמו כולל שלל מטעמים ומתכונים מהמטבח הבוכרי, ומתאר את אופן ההכנה בצורה קולחת ופשוטה. כפי שפנינה כותבת בספר, "תנסו, תבשלו, תטעמו ותתאהבו". הספר מחולק לחמישה חלקים: מאפים וכיסנים בהם: גושגיג'ה (סמוסה) שהוא מאפה שמרים ממולא בבשר ובצל, מנטו – כיסוני בצק מאודים ממולאים בבשר, פיראשקי – מאפה ממולא בתפוח אדמה ובבצל מטוגן, צ'לפק – מאפה מטוגן אותו מומלץ לאכול עם רוטב גבינה לבנה ואשל, שמיר ושום; מתכוני אורז בהם אושפלוב – מאכל הדגל של העדה הבוכרית, קיצ'ירי – אורז עם קטניות, אושי ג'ורוטי – מרק סמיך מלא בירקות ריחניים, שום וגבינה, אושי סבו או אושי בודרינג (סוגי חמין). מתכוני בשר ודגים בהם קוברורן, איספורצי (נקניקיות), יחני. תוספות בהם לגמן – ספגטי ביתי עם תבשיל ומרק ירקות, יאיוזי – פשטידה טעימה ופשוטה על המחבת; קינוחים בהם סמוסי וראקי – צק עלים ממולא בתערובת של אגוזים טחונים וצימוקים ועוד. כשר, בתיאבון. (הוצאת ספרי ניב, 117 עמודים)
ספרים המלצת ספרים

art