X

איך להיערך למחלות החורף?

  • כ"ד חשון התשע"ח
• מומלץ להרבות באכילת מרקים עשירים בירקות כתומים כמו גזר, דלעת ובטטה. ירקות אלה מכילים מרכיב בשם בטא קרוטן המסייע לאיזון ריריות מערכת הנשימה. • מרק עוף ידוע כבר מזמן כתרופת סבתא ידועה, יעילה ומומלצת. כדאי להוסיף למרק גם שורש זנגביל (ג'ינג'ר), המסייע לכייח ליחה ונזלת. • ריבוי שימוש בבצל ושום, בעיקר חיים, מסייע בנטרול נגיפים. תרופת סבתא יעילה נוספת היא משרה של בצל קצוץ עם דבש או סילאן תמרים. משרים בצל קצוץ עם כף דבש במשך שעה ולאחר מכן אוכלים כפית מדי שעה בזמן דלקת גרון או צרידות. • מומלץ לצרוך מזונות העשירים בויטמין C כמו קיווי, גויאבה, פלפל אדום, עלים ירוקים ופירות הדר . • על מנת להתגונן מפני גלי הצטננות ושפעת, חשוב לשמור על מערכת חיסונית בריאה, לשם כך חשוב לשלב בתזונה מזונות עשירים באבץ כמו גרעיני דלעת וחמניה לא קלויים ,קוואקר (שיבולת שועל), סובין חיטה, אגוזי מלך, גרעיני חמניות, עדשים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס ועוד. • חשוב להקפיד שהמזון שאנו אוכלים יהיה חם כדי שיעניק חום לגוף ובנוסף שימוש בתבלינים מחממים כמו קינמון, ג'ינג'ר וחריף. • שנת הלילה חשובה מאד לחיזוק הגוף ולפעילות תקינה שלו, הקפידו על שינה מספקת של לפחות 7 שעות בלילה ובקרב ילדים, בהתאם לגיל, ולא פחות משמונה שעות. • במקרים רבים אנו מצטננים בעת המעבר מאיזורים חמים לקרים, לכן חשוב להתלבש חם ולשמור על חום גוף במיוחד במעברים אלה. • חשוב להימנע מחימום יתר של הבית או המשרד ולהקפיד לאוורר את החללים בהם אנו שוהים לזמן ממושך.    
כללי

art