X

מרק קרם תירס עם טורטליני

  • ד' חשון התשע"ח

מצרכים:
חצי ק"ג תירס רצוי טרי, אפשרי קפוא
2 בצלים קצוצים
2 כפות חמאה (כ-40 גרם)
2 כפות קורנפלור
1 כף סוכר
1 כפית מלח
לטורטליני:
1 כוס קמח
1 ביצה
3 כפות מים
100 גרם בשר טחון (ניתן להמיר בפטריות או כל מילוי שאוהבים)
קורט מלח

אופן הכנת המרק:
מטגנים את הבצל בחמאה עד הזהבה, מוסיפים את התירס ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים כ- 5 דקות.
מוסיפים כ- 1 וחצי ליטר מים, מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים עד כדי מרקם חלק ובוזקים לתוך המרק תוך כדי רתיחה ובחישה.
צולים את הבשר הטחון במחבת עם מעט מלח ותבלינים מצננים וקוצצים דק.
מערבבים את מרכיבי הבצק של הטורטליני, מרדדים, קורצים עיגולים וממלאים. מורחים מעט ביצה על הקצה וסוגרים. מכניסים לתוך סיר המרק ל-3-2 דקות בישול.
מניחים את הטורטליני במרק ומגישים.

צילום: יח"צ
אוכל מתכונים

art