X

תחתיות ארטישוק ממולאות

  • כ' אלול התשע"ז
המצרכים הדרושים: 8 עד 10 תחתיות ארטישוק , 1/2 קילו בשר טחון, 1 בצל גדול קצוץ דק, 3 שיני שום כתושות, 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה, 2 כפות פרורי לחם, 1/4 כפית קינמון, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון, 1 כף קמח, 2 כפות שמן לרוטב: 1 כוס מים חם, 1 כפית אבקת מרק עוף, 1/4 כפית כורכום, קורט מלח אופן ההכנה: לערבב את הבשר עם כל התבלינים, להניח כ-20 דקות לספיגת הטעמים, להכין כדורים בגודל הרצוי ולהניח כל כדור על תחתית ארטישוק, לקמח אותם במעט קמח ולטגן אותם מעט בשמן חם, לסדר את כולם בסיר ולערבב את מצרכי הרוטב, לשפוך מעל ומסביב לארטישוק, לבשל על להבה נמוכה חצי שעה או עד שמוכן, להעביר לכלי הגשה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.
אוכל מתכונים

art