דף הבית / אוכל / עוגת ריקוטה חגיגית

עוגת ריקוטה חגיגית

עוגת ריקוטה
צילום: דניאל לילה

אם עדיין לא ניסיתם לאפות עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, כדאי לכם, אחת ויחידה וטעימה במיוחד.

מתכון של לימור תירוש באדיבות מחלבות גד

 

שימו לב – מתחילים בהכנות ערב לפני האפייה

 

תבנית קפיצית (26 ס”מ)  

 

לתחתית:

225 גרם (28 יחידות) ביסקוויטים פתי בר שבורים גס

50 גרם חמאה מומסת

60 גרם (2 כפות) דבש

 

לעוגה:

3 קופסאות (900 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%

1/2 דלי (300 גרם) יוגורט עיזים 2.8%

200 גרם (1 כוס) סוכר

30 גרם (3 כפות) קורנפלור מנופה

1 כפית תמצית וניל

2-1 כפיות קליפת לימון מגוררת

1/4 כפית מלח

5 ביצים גדולות (L)

 

לציפוי:

1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 40%

 

אופן ההכנה:

ערב לפני האפייה: מרפדים מסננת גדולה במגבת מטבח דקה או בבד חיתול (נקיים ונטולי ריחות). מניחים את המסננת על קערה גדולה. שמים בתוך המגבת ריקוטה, גבינת שמנת ויוגורט ומעבירים לסינון למקרר למשך לילה.

מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומברישים את התחתית והדפנות בחמאה מומסת.

טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים, חמאה ודבש לתערובת פירורית, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא.

ביום האפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות (לא בטורבו) ומניחים תבנית עם 2 ליטרים מים בתחתית התנור.

מעבירים את תערובת הגבינות המסוננת למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את שאר חומרי העוגה למעט הביצים ומערבלים במהירות נמוכה רק עד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים בזריזות ביצה אחר ביצה ומערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת. הימנעו מערבוב יתר.

מברישים את דפנות התבנית בחמאה מומסת ויוצקים על הבסיס את בלילת הגבינות.

אופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד 80 דקות. מכבים ומשאירים את העוגה בתנור ל-30 דקות.

חשוב: לאורך כל תהליך האפייה לא פותחים את דלת התנור!

מעבירים את העוגה למקרר ל-12 שעות מינימום (ואפשר עד 3 ימים). כמה שעות לפני ההגשה מקציפים קרם מסקרפונה כ-2 דקות במהירות בינונית ומניחים בגלים חופשיים על פני העוגה. שומרים במקרר עד ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

מקבצי הדיור העירוניים ברחוב פריימן

ראשל"צ: האם יוקם הוסטל עירוני שלישי עבור קשישים?