נמאס כבר מעוגת פירורים לחג? אז קבלו את מלכת השולחן- עוגת שכבות גבינה מעוטרת Twix שוקולד לבן שהולכת בקלות לכבוש את שולחן החג השנה. שכבות וניל, קרם גבינה, שוקולד לבן מוקצף ואת כל זה עוטפים מקלות Twix לבנים, מלאי קרמל ועוגייה פריכה. המלצה: פירות טריים לטאצ' הסופי.
באדיבות 'מרס' וזוכה 'בייק אוף' תומר אומנסקי
מצרכים לשכבות העוגה:
4 ביצים L
200 גרם סוכר
200 מ"ל שמן
80 גרם פודינג וניל
10 גרם אבקת אפייה
280 גרם קמח
200 גרם שמנת חמוצה
125 מ"ל שמנת מתוקה
לקרם:
750 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
500 גרם גבינה לבנה
80 גרם פודינג וניל
20 גרם אבקת סוכר
להרכבה וקישוט:
15-20 חטיפי Twix לבן
פירות טריים כגון תותים, ענבים, משמשים, קיווי
אופן ההכנה שכבות:
בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ושמן ומערבבים עד לתערובות אחידה.
מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.
מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו.
אופים את שכבות העוגה ב-2 רינגים בקוטר 22 ס"מ או ב-3 תבניות אלומיניום חד פעמיות במשך 20-25 דקות. (ניתן גם לאפות 2 שכבות לעוגה ב-2 רינגים בקוטר 24 ס"מ).
מצננים היטב את שכבות העוגה.
הכנת הקרם:
יום לפני הרכבת העוגה ממסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה ומערבבים היטב.
מעבירים את תערובת השוקולד לקירור של 12 שעות לפחות.
לאחר קירור התערובת מעבירים את הקרם לקערת מיקסר, מוסיפים גבינה ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי.
הרכבת העוגה:
מניחים נניח פרוסת עוגה על מגש הגשה.
מורחים שליש מהקרם מעל העוגה וכך ממשיכים עם השכבה השנייה והשלישית.
עוטפים את דפנות העוגה בקרם.
מקשטים את דפנות העוגה בחטיפי .TWIX
אפשר ואף רצוי לסדר מעל העוגה פירות טריים או לזלף קצפת.