n שיפודי סאטה שקדים | גל גפן
דף הבית / אוכל / שיפודי סאטה שקדים

שיפודי סאטה שקדים

שיפודים
צילם: רון יוחננוב

ואחרי שנת קשה ומאתגרת כמו זו שעברנו מגיע לנו להנות ביום עצמאותנו תרתי משמע ולפתוח שולחן עם ארוחה טעימה הכוללת שיפודים חמים ועסיסיים כמו שרק ישראלים יודעים לעשות

באדיבות רון יוחננוב, בעל הבלוג מבשלים ואופים עם רון יוחננוב, ל"קליית גת"

 

מצרכים:

500 גרם פרגית עוף חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ

למרינדה:

2 שיני שום כתושות

מעט צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק

3 כפות רוטב סויה

200 מ"ל חלב קוקוס (אפשר גם קרם קוקוס)

מעט כורכום

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

100 גרם ממרח שקדים טבעי קליית גת

50 מ"ל חלב קוקוס

1 כף סילאן קליית גת

שן שום כתושה

מעט צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק

מלח, פלפל שחור

 

להגשה:

כוסברה טרייה, בוטנים קלויים (אם רוצים)

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המרינדה.

מוסיפים את קוביות הפרגית ומעבירים למקרר לפחות ללילה.

מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.

משפדים את קוביות הפרגית על שיפודים ומניחים בתבנית אפייה, מעבירים לתנור וצולים עד להשחמה או למידת העשייה הרצויה.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

 

אופן ההגשה:

מגישים את השיפודים החמים עם הרוטב ליד ואורז לבן ומקשטים בכוסברה טרייה ובבוטנים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

מדורה

אש, מדורה!