n צ'ורוס | גל גפן
דף הבית / אוכל / צ'ורוס

צ'ורוס

צ'ורוס
צילום: ענבר הלפרים

הגרסה הספרדית לסופגנייה, תפוחה וזהובה רכה בפנים וקריספית מבחוץ, בציפוי סוכר וקינמון ועם מטבלים לצידה, במתכון קל להכנה וטעים במיוחד.

באדיבות בני פרי, השף הראשי של "זיתא"

 

מצרכים לבצק:

2 כפות שמן זית קלאסי או מעודן

1 כוס חלב

1 כף סוכר

קורט מלח

תמצית וניל או סוכר וניל

1 כוס קמח

1 ביצה

 

ציפוי ומטבלים:

ציפוי סוכר וקינמון -כוס סוכר וכפית קינמון

מטבל גאנש שוקולד- 100 גרם שוקולד מריר איכותי ו-100 מ"ל שמנת מתוקה

ריבת חלב

 

אופן ההכנה:

בסיר מביאים לרתיחה את החלב, שמן, הסוכר, תמצית וניל והמלח.

כאשר התערובת רותחת, מכבים את האש ומוסיפים את הכוס קמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ היטב עד שנוצר גוש בצק אחיד.

מקררים את הבצק למשך 10 דקות (ניתן להיעזר במיקסר במלוש גיטרה או ידני) מוספים פנימה את הביצה ומערבבים היטב( בהתחלה הבצק נראה שהתפרק אך עם הערבוב הוא מתאחד).

מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן רחב,

מחממים שמן לטיגון (160 מעלות) מומלץ קלאסי או מעודן.

מזלפים אל תוך השמן החם נחשים וגוזרים בעזרת מספריים כדאי לחתך את הבצק,

מטגנים עד להזהבה משתי הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מעבירים לצלחת לציפוי של סוכר וקינמון ומגישים לצד המטבלים ריבת חלב וגאנש שוקולד

 

אופן הכנת גאנש שוקולד:

בקערה שמתאמה למיקרוגל מכניסים את השוקולד והשמנת. מפעילים למשך חצי דקה, תלוי בעוצמת המיקרוגל, אם לא נמס מפעילים לחצי דקה נוספת, מערבבים לתערובת חלקה ומבריקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

נפתלי בנט צילום וורובץ ליובומיר

ראשון לציון: ראש הממשלה הגיע לעיר לכנס ראשי מטות