n פיצה אמיתית | גל גפן
דף הבית / אוכל / פיצה אמיתית

פיצה אמיתית

BELLA ITALIA
צילום: ענבל הלפרין

פיצה אמיתית כמו שתמצאו רק בפיצריות באיטליה, בהכנה מהירה וטעם מושלם

באדיבות בני פרי, השף הראשי של בלה איטליה

 

מצרכים  לבצק:

500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)

1 וחצי כוסות מים פושרים

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כף שטוחה מלח דק

5 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן "זיתא"

 

לרוטב עגבניות:

1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות דק Bella Italia   400 גרם

חצי כפית סוכר

קורט מלח ופלפל שחור

חצי כפית אורגנו יבש או טרי חתוך

גבינת מוצרלה מגורדת או בכדורים

 

אופן ההכנה:

בצק: אפשרי ידני בקערה: שמים את כל הרכיבים לבצק ולשים יחד עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ויוצרים ממנו כדור או במיקסר עם וו לישה: כ 10 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק הופך לאלסטי. אם הוא דביק אפשר להוסיף כף קמח ואם יבש אז מעט מים.

בקערת המיקסר מכסים למשך שעה או עד הכפלת נפח הבצק (תלוי בטמפ' החדר)

מחממים תנור ל-200 מעלות

על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, ובעזרת הידיים פותחים את הבצק לצורת התבנית. יש לדקק את הבצק לעובי שאוהבים. מותחים את הבצק ומעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפיצה ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעיין מסגרת מסביב לפיצה

בקערית קטנה שופכים קופסה של העגבניות ומטבלים במלח, פלפל, סוכר ואורגנו ומערבבים.

מורחים על הבצק פרט לשוליים

מפזרים בנדיבות את גבינת המוצרלה והתוספות שאוהבים.

מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש כ-20 דק' (תלוי בעוצמת התנור)  עד שהפיצה אפויה ושחומה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

מתכון עוגיות טחינה ושקדים

עוגיות טחינה עם שקדים