X

עוגת גבינה קרה וקונפיטורת תות

  • י"ז אייר התשפ"א
צילום: בועז לביא
צילום: בועז לביא
השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"  נותנים מתכון לעוגת גבינה קרה הכי טעימה שיש עם קונפיטורת תות מתוקה ומעוררת תיאבון , לכבוד חג השבועות שכבר מגיע   תבנית עגולה בקוטר 26 מצרכים לבצק הפריך: 210 גרם (1.5 כוסות) קמח 40 גרם (4 כפות) אבקת שקדים 110 גרם חמאה 60 גרם (5 כפות) סוכר 1 חלמון גרידה מתפוז אחד   לקרם גבינה קרה: 500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38% 80 גרם (קופסה) אינסטנט פודינג וניל 750 גרם (3 גביעים) גבינה לבנה 9% - מומלץ לסנן למשך כחצי שעה על מנת שהגבינה תגיר נוזלים מיותרים 180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר גרידה משני תפוזים   לציפוי: 200 גרם קונפיטורת תות   אופן ההכנה הבצק הפריך: מערבבים את כל החומרים במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד. לשים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כחצי שעה. מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים לתחתית התבנית ומחוררים בעזרת מזלג. אופים את הקלתית בתנור למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה קלה ומניחים לצינון   קרם גבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצף רך אך יציב ומניחים בצד מקציפים את הגבינה יחד עם הסוכר וגרידת התפוזים במיקסר במשך 2 דקות עד התמוססות הסוכר. מקפלים את שתי התערובות לתערובת אחידה   אופן הרכבת העוגה: על הבצק הפריך האפוי מוזגים את מלית הגבינה. מיישרים את המסה ע"י ניעות קלות של התבנית ומכניסים להקפאה של כשעה עד להתייצבות המסה. לכשהעוגה התייצבה, מוזגים עליה את קונפיטורת התות ומיישרים בעזרת פלטה או מרית.  
עמוד הבית ראשי אוכל

art