n עוגת גבינה קרה וקונפיטורת תות | גל גפן
דף הבית / אוכל / עוגת גבינה קרה וקונפיטורת תות

עוגת גבינה קרה וקונפיטורת תות

עוגת גבינה עם ריבת תות
צילום: בועז לביא

השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"  נותנים מתכון לעוגת גבינה קרה הכי טעימה שיש עם קונפיטורת תות מתוקה ומעוררת תיאבון , לכבוד חג השבועות שכבר מגיע

 

תבנית עגולה בקוטר 26

מצרכים לבצק הפריך:

210 גרם (1.5 כוסות) קמח

40 גרם (4 כפות) אבקת שקדים

110 גרם חמאה

60 גרם (5 כפות) סוכר

1 חלמון

גרידה מתפוז אחד

 

לקרם גבינה קרה:

500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%

80 גרם (קופסה) אינסטנט פודינג וניל

750 גרם (3 גביעים) גבינה לבנה 9% – מומלץ לסנן למשך כחצי שעה על מנת שהגבינה תגיר נוזלים מיותרים

180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר

גרידה משני תפוזים

 

לציפוי:

200 גרם קונפיטורת תות

 

אופן ההכנה הבצק הפריך:

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד.

לשים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כחצי שעה.

מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים לתחתית התבנית ומחוררים בעזרת מזלג.

אופים את הקלתית בתנור למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה קלה ומניחים לצינון

 

קרם גבינה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצף רך אך יציב ומניחים בצד

מקציפים את הגבינה יחד עם הסוכר וגרידת התפוזים במיקסר במשך 2 דקות עד התמוססות הסוכר.

מקפלים את שתי התערובות לתערובת אחידה

 

אופן הרכבת העוגה:

על הבצק הפריך האפוי מוזגים את מלית הגבינה. מיישרים את המסה ע"י ניעות קלות של התבנית ומכניסים להקפאה של כשעה עד להתייצבות המסה.

לכשהעוגה התייצבה, מוזגים עליה את קונפיטורת התות ומיישרים בעזרת פלטה או מרית.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

חילי טרופר ענת אנגל צילום דוברות וולפסון

חולון: השר חילי טרופר ביקר בוולפסון