דף הבית / אוכל / סלמון על מצע סלט בורגול עדשים שחורות

סלמון על מצע סלט בורגול עדשים שחורות

פסח עוד רגע מגיע, ולמרות המצב, חייבים להיערך עם ארוחה מושקעת במיוחד שילדים יאהבו להכין וגם לאכול (כלומר לזלול).

דג סלמון ובורגול
צילום: דרור עינב

באדיבות מסעדת "חצר גולדמן"


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים לסלמון:

750-800 גרם של נתח פילה סלמון

2 שיני שום כתוש

2 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח גס

מעט פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה קטנה כף שמן זית, שום ומיץ לימון.

מרפדים תבנית בנייר אפייה משמנים היטב ב-2 כפות שמן זית ומניחים את הדג במרכזה על צד העור. מורחים את הדג בתערובת השמן כך שהיא מכסה את כל פני הדג.

מפזרים מעל לדג מלח ופלפל ומעסים מעט.

מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות, מוציאים את הדג ומגישים לצד הסלט.

 

מצרכים לסלט בורגול:

1 כוס בורגול דק

2 כוסות עדשים שחורות

מים רותחים להשריית הבורגול והעדשים

2 גבעולים בצל ירוק

1/2 חבילה פטרוזיליה

מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות שמן זית

חצי לימון טרי

 

אופן ההכנה:

שוטפים את הבורגול והעדשים בתוך מסננת תחת זרם מים עד שכל הלכלוך יוצא והמים צלולים. משרים את הבורגול כשעה עד שעה וחצי בכלי עם מים רותחים. עושים אותו דבר עם העדשים.

כשהבורגול רך ומוכן לאכילה (טועמים) מסננים אותו מהמים. מבשלים 15-10 דקות את העדשים עד שהם רכים ומוכנים לאכילה. מסננים אותם מהמים.

שמים בקערת הגשה את הבורגול והעדשים. קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון ומערבבים היטב.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

סופגניות

סופגניות מטורפות