n
דף הבית / אוכל / מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה צילום שניר סופגי גואטה
מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה
צילום: שניר סופגי גואטה

מתכון מיוחד של פעם בגרסה מעודכנת: מאפה סורי עם בשר טחון, אורז, בהרט וטחינה, המוגש לצד סלט עגבניות חריף. המאפה טעים להפליא, מהיר וקל הכנה, ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת, בארוחת יומיום או לשבת.

באדיבות חברת "אחוה" והשף אבי ביטון

 

מצרכים (למאפה בתבנית אינגליש קייק):

500 גרם בשר טחון

1 כוס אורז מבושל

2 בצלים לבנים

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1 כף רסק עגבניות

1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית גדושה פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

 

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים קרים

מעט מלח

מיץ לימון

 

לסלט:

2 עגבניות

1 פלפל חריף

1 כף רסק עגבניות

1 חופן פטרוזיליה

קורט מלח

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

קוצצים את שני הבצלים דק ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל. מתבלים בעזרת פלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.

מוסיפים שתי ביצים לתערובת ומערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים.

משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות.

מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.

מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול ומתבלים במלח, מיץ לימון, רק עגבניות ושמן זית ומערבבים היטב.

בסיום האפייה מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים. שמים טחינה על המאפה בנדיבות ומורחים בעזרת כף.

מגישים פרוסת מאפה וטחינה לצד סלט עגבניות חריף.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

WhatsApp Image 2024-04-24 at 18.20.01_d1a27e48

ראשון לציון: מי ראה את ציונה?

תפריט נגישות