דף הבית / אוכל / מאפה ברוקולי וכרובית עם קדאיף

מאפה ברוקולי וכרובית עם קדאיף

לפעמים נמאס מהפסטות "הרגילות", אז למה שלא תנסו מאפה עם שערות קדאיף? ההצלחה מובטחת

מאפה ברוקלי
עיצוב: נורית קריב, צילום: דן פרץ

באדיבות יונית צוקרמן ל"תנובה"


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים (לגודל תבנית 20 על 30):

לבסיס הקדאיף:

500 גרם שערות קדאיף

100 גרם חמאת תנובה מומסת או שמן זית

קורט מלח

למלית:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית פלפל לבן

כפית מלח

1/2 שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה קולקשן

1/2 שקית (400 גרם) ברוקולי, מופשר ומסונן

1/2 שקית (400 גרם) כרובית, מופשרת ומסוננת

1 בצל סגול קלוף, חצוי ופרוס

 

אופן ההכנה:

התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים שערות קדאיף בקערה ומפרידים ביניהן בידיים. יוצקים עליהן חמאה או שמן זית ומלח ומערבבים בידיים כך שהשערות יצופו. מהדקים לבסיס התבנית באופן אחיד.

שמים בקערה שמנת להקצפה, שמנת חמוצה, תבלינים וחצי מכמות גבינת המוצרלה וטורפים. מפזרים על הקדאיף בתבנית ברוקולי, כרובית ובצל סגול, יוצקים את בלילת השמנת, בוזקים את יתרת הגבינה ואופים כ-50 דקות עד שהבלילה מתייצבת. מגישים חם.

 

גודל תבנית:

תבנית מלבנית בגודל תבנית 20 על 30

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פרושוטו

פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו