n
דף הבית / אוכל / לא רק לקרניבורים

לא רק לקרניבורים

צלי כתף של מאיר אדוני
צילום: איל קרן

חג הפסח עוד רגע מגיע וזה הזמן להיערך עם מתכונים לשולחן החג. באדיבות השף מאיר אדוני למותג "חוות הבוקרים"

 

"חוות הבוקרים" משיקה חנות אונליין לממכר בשר פרימיום,  כל הידע של עולמות התוכן הקרניבורים וייעוץ קצב אונליין: ניתן להתייעץ בשעות העבודה עם הקצב גם באתר וגם בצ'אט ווטסאפ. האתר, מכיל בין היתר, הסברים, עצות מהקצב, כתבות להרחבת הידע של הצרכן בכל הקשור לעולמות התוכן של בשר, מתכונים ומדריכים של השף מאיר אדוני, היועץ הקולינרי שמלווה את "חוות הבוקרים".

https://www.havat-habokrim.co.il/

 

 

צלי כתף

 

מצרכים לצלי: חבילה של נתח מספר 5 "חוות הבוקרים"

1/4 כוס שמן קנולה

4  ראשי שום שלמים חצויים לרוחב

3  בצלים חתוכים לרבעים

1  גזר חתוך גס

2  גבעולי סלרי חתוכים גס

צרור טימין

1  כפית מלח

6  גרגרי פלפל אנגלי

3  עלה דפנה

1/2  בקבוק יין לבן יבש

1  כף דבש

 

להגשה:

6  יחידות לבבות ארטישוק טרי (נקי מהעלים ומהשערות, מושרה במים עם מיץ לימון) וחתוך לרבעים.

כוס פול ירוק, נקי מהתרמיל, חלוט כ- 1 דקה במים רותחים מומלחים ומצונן מיד במי קרח ואז יש לקלף.

כוס אפונת גינה, עם או בלי תרמיל, חלוט כ- 1 דקה במים רותחים, מעט מומלחים ומצונן מיד במי קרח.

חופן תרד גדול (רצוי תרד בלאדי) או עלי מנגולד

1/2  כוס שקד טבעי שהושרה במים חמים ונקלף

1/4  כוס שמן זית

1/2  בקבוק יין לבן יבש

8  עלי מרווה טרייה

2 שיני שום פרוסות גס

1  כף לימון כבוש קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

 

אופן הכנת הצלי:

בסיר כבד מחממים את השמן וצורבים בתוכו את נתח הבשר עד להזהבה. מוציאים את נתח הבשר ומזהיבים את הירקות באותו סיר, יוצקים את היין הלבן ומביאים לרתיחה של 3 דקות. מוסיפים את הבשר וממלאים במים עד לכדי כיסוי נתח הבשר.

מתבלים עם יתרת החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לאש נמוכה, מכפים עם מצקת קצף ולכלוך שצף על פני הנוזל. מכסים ומבשלים כשעתיים על הגז או בתנור בחום של 170 מעלות. מצננים את הבשר היטב ופורסים לפרוסות של  2 ס"מ . במקביל מסננים את הנוזלים ושומרים להגשה. בהגשה מניחים בתבנית או סיר את פרוסות הבשר והנוזל המסונן מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 40 דק נוספות.

 

אופן הכנת הירקות:

בסיר רחב מחממים את שמן הזית וצורבים את רבעי הארטישוק כ- 5 דק עד להזהבה. מוסיפים את השום והמרווה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים עד לכמעט אפס נוזלים. בשלב הזה מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים בלימון הכבוש ומגישים לצד הבשר ויחד עם נוזלי הבשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס_קרדיט Teka Studio

סירת בטטה במילוי גרגרי חומוס