n טרטר בר ים בשמן זית עם סלט | גל גפן
דף הבית / אוכל / טרטר בר ים בשמן זית עם סלט

טרטר בר ים בשמן זית עם סלט

טרטר ים
צילום: ענת פייזר

לרגל ט"ו בשבט, מנה נפלאה, צבעונית וחגיגית, של טרטר בר ים בשמן זית, בסגנון סשימי, עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים. המנה קלה להכנה, מקסימה ביופייה, תקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה אמיתית של הטבע.

באדיבות השף דוד ביטון ו"משק אחיה".

 

מצרכים:

240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות

20 גרם שמן זית קורנייקי של "משק אחיה"

4 מלפפון מיני

2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים

4 צנוניות חתוכות לקוביות

4 פרחי כרובית

1 בצל סגול

1/2 לימון

1 כף עירית קצוצה

מעט עלי טימין

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מיץ מליים אחד

1 כף שומשום קלוי

 

אופן ההכנה:

פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.

במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.

חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.

מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.

מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

חוף ראשון הבוקר. צילום: פרטי

חוף ראשון סגור: "במידה ומתרחצים לא ירצו להתפנות, הם צפויים לקבל קנס"