n מתחדשים | גל גפן

מתחדשים

אחרי חודשים ארוכים של קיפאון, סוף סוף זה קרה, יצאנו למסעדה. מסעדת סילו שבפארק פרס חולון

סילו
צילום: לינה מיארה

מתחדשים  

בשעה טובה, ביום רביעי האחרון זה קרה, אני והקרניבור יצאנו למסעדה אחרי חודשים ארוכים של קיפאון. כבר בדרך הרגשנו שאלת המזל לצידנו- פקקים היו מעטים, בשאר הזמן התנועה זרמה, מצב הרוח היה מרומם ואפילו תכנית האקטואליה (נו מה? זמן בחירות) ששמענו בדרך, לא עצבנה יותר מדי. היעד הנבחר: מסעדה סילו בחולון, שאנחנו מכירים ויש לציין אוהבים. 

המסעדה הוקמה לפני שלוש שנים במרכז רחב הידיים של פארק פרס. 

המסעדה ממוקמת בקומה השנייה עם מרפסת ענקית (ובימים אלה מקורה) לכל הנוף של המתחם היפה. בשעה 19:00 חנייה מצאנו בקלות רבה, ובמתחם עצמו היו לא מעט לקוחות. המסעדה מוארת כמו יהלום נוצץ ועם פתיחת הדלתות הופתענו בענק – המקום שוקק חיים, גם בתוך המסעדה וגם במרפסת המקורה, התמהיל רחב: זוגות מבוגרים, חברים, צעירים וגם משפחות. המוזיקה נשמעת בדציבלים נעימים במיוחד עם שירי שנות ה-2000 המגניבים שמוסיפים עוד קסם ווייב טוב למצב רוח המרומם. 

על סילו מנצח ביד רמה השף טל כהן, הוא החל את דרכו בחברת "מבשלים חוויה" של השף המנוח, שי עשהאל. כעבור כמה שנים יצא לצרפת לשנתיים לימודים ב – (IPB – (Paul Bocuse Institut lyon  בעיר ליון, שם התמקצע אצל מיטב השפים הצרפתים. לאחר שחזר ארצה והקים קייטרינג יוקרתי, בית ספר לבישול חובבני ויעוץ קולינרי למסעדות ובתי קפה. במקביל כיהן כשף מסעדת רוקה בהרצליה פיתוח, והיה שותף להקמת מסעדות ומטבחים.

 

חזרתו של הבראוניז

אנחנו הגענו למקום כדי לטעום את המנות החדשות שנוספו לתפריט. פתחנו עם פחמימה הכרחית: פוקצ'ה סילו: בצק מקמחים איטלקיים העובר התפחה של 30 שעות, נאפה בטבון אבן ומוגש עם סלסת פלפלים ועגבניות, קרם חציל שרוף, שום קונפי ובלסמי מצומצם (23 ₪), ובגזרת המנות החדשות- בוראטה ואנטיפסטי: ירקות אנטי פסטי צלויים, כדור בוראטה, קרטוני פרמז'ן, שום קונפי, בלסמי מצומצם ואורוגלה (69 ₪), טרטר סלק: סלקים חלוטים וקצוצים גס, גבינת קמבזולה, אגוזי לוז קלויים, שמן זית, מיץ לימון טרי, בלסמי מצומצם ועלי אורגולה (57 ₪). 

 

סלט סלקים סילו
סלט סלקים סילו. צילום: בן חסדאי

 

הפוקצ'ה הייתה מעולה, אוורירית, נעימה, טעימה וגם קראנצ'ית, הטרטר סלק היה גם הוא נהדר. טרי, רענן עם נתחי סלק בשרניים, נתחי גבינה והאגוזים נתנו את הקראנצ'. שונה מכל קרפצ'יו סלק המוגש בכל מסעדה ובית קפה. דווקא למנת האנטי פסטי פחות התחברנו- היא הייתה לדעתנו מעט אנמית וקטנה מדי.

לעיקרית חלקנו במנה וותיקה: גמבארי: שרימפס אלי אוליו מוקפצים עם זיתי קלמטה, עגבניות טריות, עלים ירוקים ביין לבן, שמן זית ולימון טרי (67 ₪) ובמנה חדשה: פסטה לינגוויני צ'ימיצ'ורי-פסטה לינגוויני ונתחי פילה בקר מוקפצים ברוטב צ׳ימיצ׳ורי טרי עם גמבה, בצל סגול, שום, פטרוזיליה, כוסברה, שמן זית ובלסמי (89 ₪). מנת השרימפס הייתה שמחה וטעימה עם שרימפסים בשרניים, עגבניות צלויות והרבה שמן זית ויין, מה יכול להיות רע? 

דווקא מנת הפסטה הפתיעה ובענק, היא הייתה מפוצצת בטעמים, אביבית בזכות הכמות הירקות ועשבי התיבול, ונתחי פילה הבקר היו נימוחים והתאימו לחגיגה. 

 

פסטה צ'ימיצ'ורי
פסטה צ'ימיצ'ורי. צילום: בן חסדאי

 

למנות האחרונות הוחזרה אחת המנות המיתולוגיות של המסעדה, וכאוהבי נוסטלגיה כמובן שבחרנו בה, הבראוניז המיתולוגי של סילו: בראוניז שוקולד עשיר בשוקולדים ואגוזי לוז, אפוי בעת ההזמנה בתנור, מוגש עם מוס שוקולד מריר, קרמל מלוח, גלידת וניל, קרם וניל ובוטנים מסוכרים (55 ₪). כן, בדיוק כפי התיאור מדובר במנה סופר מושחתת לאוהבי השוקולד (ומי לא?) על כל גווניו ומרקמיו. לא בראוני יבשושיים עם גלידה בצד. אלא קערה שבה נאפו הבאוניז העשירים ומעליהם הונחו כל התוספות. שוב, מנה שבקלות יכולה להספיק לשניים גרגרניים במיוחד. 

שורה תחתונה: כמה טוב שחזרתם והתרעננתם. פייר? התגעגענו. 

המסעדה תפעל כרגיל בחול המועד ויוגש בה בין השאר אוכל מותאם לפסח.

 

מסעדת סילו, שדרות ירושלים 210, פארק פרס, מתחם לה-פארק, חולון

03-5733315

www.silo.co.il

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

גולדה ליון

טעם של קיץ