n
דף הבית / אוכלים בחוץ / ארוחה לפנתיאון

ארוחה לפנתיאון

מה עושים כדי לעודד את הקרניבור מדכדוך היום הולדת (וגיל 60 המתקרב), פשוט: לוקחים אותו למסעדת "קלארו" של השף רן שמואלי לחוויה מסוג אחר

קלארו. צילום אפיק גבאי
קלארו. צילום אפיק גבאי

אומנם את היום הולדת של הקרניבור ציינו בחופשה באיסטנבול, אבל מאחר ומדובר בציון גיל מופלג שאומנם לא עגול, אבל כזה שמשרה עליו דכדוך, החלטתי לשמח אותו ולחגוג לו שוב גם בארץ. המטרה הייתה למצוא ממסעדה שתיתן לנו חוויה אחרת ואולי תשכיח ממנו את ייסורי הגיל.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


המסעדה הנבחרת: "קלארו" של השף רן שמואלי ששמה הולך למרחקים והגיע הזמן שנראה על מה מדובר. המסעדה נמצאת במתחם מרהיב בשרונה, הוא כולל את "קלארו למטה"- חלל פנימי המשמש לאירועים פרטיים וחדר פרטי עם שולחן אבירים בקומה העליונה. בקומת הכניסה נמצאת המסעדה הענקית שיש לה גם מרפסת יפהיפה  מקורה וגם בר גדול ממנו מופקים משקאות וקוקטיילים. אנחנו בחרנו לשבת בתוך המסעדה ולתצפת על המטבח הפתוח. המטבח של קלארו הוא  farm to table- שבו שמים דגש על מוצרים מקומיים, טריים ואיכותיים. ביום ראשון בערב, להפתעתנו הגדולה המסעדה מלאה כמעט לגמרי, מוזיקת הרקע מושלמת ואנחנו שהיינו מורעבים התחלנו עם: פרנה מקמח מלא: מטבוחה, לאבנה, זיתים (28 ₪), סלט סלקים אפויים (64 ₪), קלאמרי צרוב על הפלאנצ'ה: סלט ירקות שרופים, טחינה יוגורט ושמן צ'ילי (69 ₪) וטרטר לוקוס: שורש מוחמץ, אשכולית אדומה, זיתי טאטוס, וינגריט אשכולית אדומה (68 ₪). כצפוי השירות היה מהיר ואדיב. המנות זרמו לשולחן בקצב נכון: לא מהר מדי ולא לאט מדי. כולן היו מצוינות אבל דווקא סלט הסלקים האפויים והקלאמרי הצרוב התבלטו מעל כולן. שילובי טעמים מופלאים ומדויקים. צריך לציין  שהמנות אינן גדולות, וחלקן אף קטנות למדי.

לעיקרית לקחנו פילה פורל בעישון קל: קרעי תפוחי אדמה, רוטב חזרת לבנה (98 ₪), גם כאן לא מדובר במנה לא גדולה, אבל היא הייתה מצויינת עם דג שלרוב אנחנו לא אוכלים ובשילוב החזרת מדובר באחת היציאות הטעימות שאכלנו.

מאחר ולא היינו מפוצצים, התפנקנו עם שני קינוחים: ברד פודינג: קרם ברולה, גלידת שמנת חמוצה (56 ₪) וסטיקי טופי פודינג: תמרים סורבה קוקוס ורוטב טופי (48 ₪). שני הקינוחים הפתיעו ובגדול ובעיקר הסיטיקי טופי שהוא עוגה מושלמת, דחוסה ודביקה עם סורבה טעים שאיזן את הטעמים, גם הברד בודינג היה מעולה- נימוח, עשיר וחמאתי.

למי שקצת כבדה עליו ארוחת ערב במקום, יש בסופ"ש גם ארוחות בראנץ' בין השעות  09:00- 13:00 ובו מוגש: מגש ארוחת בוקר זוגי המגיע עם ירקות, גבינות מגבנים מקומיים, ואף סלסלת מאפים ולחמים לוהטים הנאפים בטאבון האבן הענקי במרכז המטבח הפתוח.

שורה תחתונה: ה-מקום לחגוג אירועים מיוחדים וזכירים.

"קלארו", רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב

03-6017777

http://clarotlv.com/

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

המנה האדומה

הגזמתם!