כמה דוחות נרשמו? סיכום שנה בחברה לביטחון
במהלך השנה נרשמו על ידי אגף הסיור והחניה 5,683 דוחות בגין עבירות רכיבה, לצד 406 החרמות של כלים שבוצעו בהתאם לחוק.
- בתי לוין
- י' טבת התשפ"ו
החברה לביטחון מסכמת את שנת 2025 וממשיכה לחזק את הבטיחות בדרכים במרחב הציבורי
החברה לביטחון וסדר ציבורי בעיריית ראשון לציון מסכמת את שנת 2025 בפעילות אכיפה רחבת היקף ומתמשכת נגד עבירות רכיבה מסכנות חיים בכלים חשמליים, כחלק ממדיניות עירונית ברורה לשמירה על בטיחות הציבור והסדר במרחב הציבורי. פעילות האכיפה בוצעה לאורך כל השנה בכל רחבי העיר, בדגש על אזורים הומי אדם, סמוך למוסדות חינוך, צירים מרכזיים ומוקדי סיכון.
במהלך השנה נרשמו על ידי אגף הסיור והחניה 5,683 דוחות בגין עבירות רכיבה, לצד 406 החרמות של כלים שבוצעו בהתאם לחוק. מדובר בהיקפי אכיפה משמעותיים המעידים על פעילות עקבית, יזומה ולא נקודתית, שמטרתה לצמצם התנהגות מסכנת חיים ולחזק את תחושת הביטחון במרחב הציבורי. האכיפה התמקדה בעבירות חמורות ובהן רכיבה ללא קסדה, הרכבת נוסע נוסף, רכיבה אסורה על מדרכות ובמעברי חצייה ושימוש לא אחראי בכלים חשמליים - עבירות שמעמידות בסכנה ממשית הן את הרוכבים עצמם והן את הציבור הרחב.
“האכיפה שאנחנו מבצעים היא חלק מתפיסה מקצועית ברורה לאיתור אירועים באופן יזום, תוך שימוש בסיירות המצלמות של 'מבט ראשוני' כדי למנוע את האירוע הבא ולהגיב במהירות עוד לפני קבלת התלונה במוקד 106. המספרים משקפים עבודה יומיומית, נוכחות בשטח ומסר חד וברור: ראשון לציון לא מתפשרת על הבטיחות בדרכים. כלים חשמליים הם חלק מהעיר, אבל השימוש בהם חייב להתבצע באחריות ועל פי חוק", מסר מוטי נחמני, מנכ"ל החברה לביטחון וסדר ציבורי.
ראש העירייה, רז קינסטליך: “שמירה על חיי אדם ובטיחות תושבות ותושבי העיר במרחב הציבורי הן משימה עירונית מהמעלה הראשונה. עיריית ראשון לציון תמשיך להשקיע משאבים ותבצע אכיפה גלויה וסמויה כדי להגן על הולכי הרגל, הרוכבים וכל מי משתמשי הדרך מדי יום".
המשנה לראש העירייה ומחזיק תיק הביטחון, דורון אוזן: "הנתונים משקפים עבודה יסודית ונוכחות יומיומית בשטח, שכן אכיפה עקבית יוצרת הרתעה, סדר ושינוי התנהגות - וזה בדיוק היעד שלנו. ראשון לציון מציבה גבול ברור מול עבירות מסכנות חיים, והמסר הזה ימשיך להישמע גם בשנה הקרובה".