X

איתן שלום מול דורון אוזן: הבחירות ליו״ר הליכוד בראשון לציון

לאחר כמעט 14 שנה ללא ועידה ארגונית בליכוד, מתייצבים אלפי מתפקדי ראשון לציון לבחירות גורליות שיקבעו מי יוביל את אחד הסניפים המשפיעים בארץ, קרב צמוד בין שתי דמויות מפתח בזירה המקומית.

איתן שלום מול דורון אוזן:  הבחירות ליו״ר הליכוד בראשון לציון
צילום: גל גפן
whatsapp


היום שאחרי 14 שנים: ראשון לציון נכנסת ללב ההתרחשות בבחירות ליו״ר הליכוד במוניציפלי

מחר, 25 בדצמבר, יגיעו כ־6,000 מתפקדי הליכוד בראשון לציון אל הקלפיות בעיר במסגרת יום בחירות רחב שמתקיים בכל סניפי הליכוד בישראל. מדובר באירוע פוליטי יוצא דופן בהיקפו, לא רק ברמה המקומית אלא גם במישור הארצי, בעיקר בשל העובדה שהוועידה האחרונה של הליכוד התקיימה בינואר 2012  כמעט ארבע־עשרה שנים של קיפאון ארגוני שמקבלים סוף. הפער הגדול בין המתמודדים תורם לדרמה הצפויה בתוצאות, ובעיקר לשאלה מי יוביל את אחד מהסניפים הגדולים והמשפיעים של הליכוד בארץ.

כדי להבין את המשמעות האמיתית של יום הבחירות הזה יש לחזור למבנה הפנימי של הליכוד. המפלגה מחולקת לסניפים מקומיים ברחבי הארץ, ולפי כתובת המגורים משויכים אליהם המתפקדים. כל סניף בוחר את מועצת הסניף ואת חברי המרכז שלו, וההקצאות נקבעות בהתאם לגודל הסניף. מחר, יום שלישי , בוועידת הליכוד החמישית, צפויה להיחתם המפה הארגונית החדשה. חברי המרכז הם הגוף הפנימי החזק והמשפיע ביותר בליכוד. ביום־יום יש להם יכולת השפעה ניכרת על מי שמכהנים כשרים וכחברי כנסת, ולאורך שנים הפכו למוקד כוח שמנסה להטות מדיניות וחלק מהחלטות המפלגה. לאורך זמן רבים מחברי הכנסת שומרים איתם על קשרים הדוקים, מבקרים באירועים משפחתיים, ומתחזקים נוכחות פעילה מול המתפקדים לקראת כל מערכת פריימריז. על הרקע הזה מתרחש הקרב הנוכחי בראשון לציון: בחירה מקומית בעלת השלכות ארציות.

בראשון לציון מתמודדים ראש בראש שני חברי מועצה מוכרים: איתן שלום ודורון אוזן. זאת לאחר שחבר המועצה יוסי חממי שכיהן לאורך השנים כיו"ר סניף הליכוד בעיר נפטר ביולי האחרון.

איתן שלוםרשימתו של חבר המועצה איתן שלוםצילום: איתן שלום

שלום, המשמש כחבר מועצה כבר שמונה־עשרה שנים, צפוי להיכנס בחודשים הקרובים לתפקיד סגן ראש העיר במסגרת רוטציה עם אסף דעבול. סביבו התגבשה תמיכת נציגי הנהגה בולטים, ובהם חבר הכנסת דוד ביטן, סגן ראש העיר עידן מזרחי, סגן ראש העיר אסף דעבול, חבר המועצה משרט סולליך ועמוס ג'רופי. שלום מציג קמפיין שמדגיש ניסיון ביצועי, היכרות עם המערכת העירונית ויכולת לייצר יציבות ארגונית. “אני איש של עשייה ואדע להוביל את הליכוד כמו שראשון לציון צריכה ושהטוב ביותר ינצח, אנשים מכירים אותי ויודעים איזה איש אני בעשייה בעיר, בלי רעשי רקע"  הוא אומר לקראת ההצבעה.

מולו ניצב דורון אוזן, משנה לראש העיר וראש סיעת הליכוד במועצת העיר. אוזן מתמודד בראש רשימה של פעילים צעירים וותיקים, בהם כאלה שצמחו במטה הצעירים שהקים כשכיהן כיו״ר צעירי הליכוד במשך שש שנים, ואחרים הנחשבים ממייסדי הסניף. אוזן מדגיש את עומק מחויבותו לתנועה ואת ניסיונו ארוך השנים מאז הצטרפותו לליכוד בינואר 1997. ברשימתו ניתן למצוא דמויות מגוונות, בהן דניאל בניסטי מעולם השיווק, טום פאר סרן ביחידת אבטחת מטכ״ל, עידן ברויזבה  לוחם ומפקד במג״ב איו״ש, וכן וותיקי סניף כמו יעקב קפח, יוסף אהרון ובועז ליבוביץ. אוזן מדגיש מסר של אחדות ואידאולוגיה: “הרשימה שלנו משלבת ניסיון ורוח צעירה, ומאחדת את כל מי שמאמין בליכוד ערכי ופעיל. הצבעה לרשימה שלי תחזק את הליכוד בראשון ואת הליכוד הארצי עם ראש הממשלה בנימין נתניהו”.

דורון אוזןמתמודד לראשות הליכודצילום: דורון אוזן

למרות שהאירוע מתרחש בכל סניפי המפלגה בארץ, בראשון לציון יש חשיבות מיוחדת: מדובר באחד הסניפים הגדולים והפעילים בישראל, עם אלפי מתפקדים בעלי משקל מרכזי בבחירות הפנימיות. הקרב בין שלום לאוזן הוא קרב של שני חברי מועצה שמכהנים שנים בעיר וידועים כאנשי שטח, מנגד איתן שלום נתמך ע"י דוד ביטן ויש לכך משקל כבד.

מחר יגיעו אלפי מתפקדים לקלפיות ברחבי העיר, ויכריעו מי ינהיג את סניף הליכוד בראשון לציון בשנים הקרובות. מעבר למאבק המקומי, הבחירות הללו מסמנות פתיחה מחודשת של המנגנון הפנים־מפלגתי לאחר יותר מעשור ללא ועידה מה שמעניק להן חשיבות לאומית, הרבה מעבר לגבולות העיר.