פסטיבל ראשון לציון 2025 בחול המועד סוכות, כל מה שאתם צריכים לדעת
פסטיבל ראשון לציון 2025, פסטיבל המוזיקה הגדול והוותיק בישראל, ממשיך במסורת (חוה"מ סוכות, 8–11 באוקטובר). הפסטיבל יחגוג בגאווה את המורשת התרבותית שלנו, עם מיטב האומנים וקלאסיקות שכולנו גדלנו עליהן, מופעי מקור ייחודיים ושיתופי פעולה, שיתנו כבוד אמיתי ליוצרים וללהיטים מכל הדורות של המוזיקה הישראלית.
- בתי לוין
- כ"ח אלול התשפ"ה

רגע לפני שזה קורה הנה חמש דברים שכדאי לדעת על הפסטיבל האהוב שהפך כבר מסורת:
המקום בו נולדו שילובים בלתי צפויים - רבים לא יודעים, אבל אחד מסימני ההיכר של הפסטיבל הוא שילובי במה מיוחדים ומחוות מוסיקליות שמפגישות דורות שונים על במה אחת. לא מעט חיבורים כאלה התחילו בפסטיבל ראשון לציון – והמשיכו להופיע על במות נוספות בארץ. אחד השילובים החד פעמיים יקרו בפסטיבל השנה כשזהבה בן ונסרין יפגשו על בימת הלייב פארק בשני מופעים בערב אחד
פסטיבל הוותיק ביותר בארץ בז’אנר שלו - פסטיבל ראשון לציון הוקם בשנת 1988 ומאז נערך ברצף מדי שנה – מה שהופך אותו לפסטיבל המוזיקה העירוני הוותיק בישראל. במהלך השנים הופיעו בו כמעט כל אמן ישראלי גדול – שלמה ארצי, יהודה פוליקר, עפרה חזה, ריטה, עברי לידר, נעמי שמר (בהופעת מחווה מיוחדת) ועוד. השנה הפסטיבל יציין 37 שנה להיווסדו ובגזרת הנוסטלגיה יארח את שלישיית שוקולד מנטה מסטיק במופע שירים את האוירה.
ראשון לציון – בירת התרבות של הפסטיבלים - הפסטיבל הוא לא רק אירוע בידורי – אלא תוצאה של חזון תרבותי ארוך-טווח. העיר ראשון לציון משקיעה משאבים, חשיבה ואהבה כדי להפיק פסטיבל איכותי, עשיר ומוקפד, שנותן כבוד לאמנים, לתושבים ולמבקרים. זה לא מובן מאליו, וזה מורגש בכל פרט ופרט.
לא סתם פסטיבל – פסטיבל שכולו גאווה במורשת התרבותית שלנו - פסטיבל המוזיקה הגדול והוותיק בישראל, חרט על דגלו את שמירת המורשת המוזיקלית, ומדי שנה מצדיע לקלאסיקות ישראליות ומארח אומנים שמהווים אבני היסוד של המוזיקה לדורותיה, להם שמור מקום של כבוד בהיכל התהילה של התרבות הישראלית. השנה יחלוק הפסטיבל כבוד לריקי גל לרגל 55 שנות קריירה מוזיקלית בהפקת מקור במסגרתה תארח בהיכל התרבות בעיר את יהודה פוליקר, מירי מסיקה ועידן חביב. בלייב פארק יחגוג הפסטיבל 75 לאלון אולארצ'יק עם החברים מכוורת (דני סנדרסון, גידי גוב, פוגי), טיפקס, קרולינה, דודו טסה.
לא רק כרטיסים – גם חינם לכולם - אחד הדברים שמייחדים את הפסטיבל הוא שהוא לא מיועד רק למי שרכש כרטיס. לצד מופעי הענק בלייב פארק ובהיכלי התרבות, מתקיימים מדי ערב גם מופעים פתוחים לקהל הרחב במתחמי חוץ ברחבי העיר – מופעי רחוב, אמני אינדי, להקות צעירות ותקלוטים – והכל באווירה חגיגית ובכניסה חופשית. כך הפסטיבל הופך לחגיגה עירונית אמיתית שבה כל אחד מוצא את מקומו. השנה גן המושבה, רחבת בניין העירייה, בית העם – כולם יתעוררו לחיים בערבי הפסטיבל עם שורת מופעים סוחפת של מיטב אמני ישראל שתהיה פתוחה לקהל הרחב. מבין המופעים: אגם בוחבוט , ליאור נרקיס, אליעד, הפרויקט של רביבו, בן צור, היהודים , ליהי טולדנו וסאבלימינל.
פסטיבל ראשון לציון פסטיבל המוזיקה הגדול בישראל ייערך בין התאריכים 8-11.10 במוקדי העיר