X

חוויה עשירה בטעמים ובסטייל: ביקור ב"סומו" חולון

מסע קולינרי מענג במסעדת "סומו" שבחולון, חוויה שתחבר בין אסייתיות עדכנית לבין אווירה אורבנית ייחודית. והבונוס: כשרה!

חוויה עשירה בטעמים ובסטייל: ביקור ב"סומו" חולון
צילום: גל גפן

ביום חמישי בערב יצאתי למסע קולינרי מענג במסעדת "סומו" שבחולון, חוויה שתחבר בין אסייתיות עדכנית לבין אווירה אורבנית ייחודית. המקום עשה שינויים משמעותיים בשנה האחרונה, הוא הפך למסעדה כשרה, מבלי לאבד מהעיצוב הייחודי, מאווירת הבילוי התוססת או משירות גבוה ברמה.

גל גפןאווירה של חוצילום: גל גפן

נקודת הזינוק כבר הייתה מרשימה, חלל אינטימי באסתטיקה מוקפדת, מערך תאורה מדויק, מוזיקה שמשלבת אנרגיה עם רוגע, ועיצוב שמשווה למקום את התחושה שאתה יוצא למחוץ למרכז, אבל מבלי לוותר על נוחות וחניה שפעית. 

גל גפןהעיצוב, התאורה והאווירה. מסעדת סומו.צילום: גל גפן

כעת,  לימים אלה מציע סומו תפריט חדש, כשר, וקהלי יעד רחב:  טבעונים, ילדים, חובבי בשר, אוהבי אוכל אסייתי ועוד. והבעלים, קיי גרופ, יחד עם שפים מובילים וצוות יועצים קולינריים, הצליחו לייצר איזון עדין בין חידוש למסורת הקולינרית של המקום. 

 

אז מה בתפריט החדש?

מנות ראשונות שסוחפות את החיך

סלט "שורשי המזרח": מיקס עלים, גזר, כרוב, בצל ירוק, עגבניות שרי, נבטים, תרד, בוטנים ושאלוט פריך ברוטב ויניגרט כוסברה. 

קריספי רול (2 יחידות): אגרולים במילוי ירקות וקרמל פונזו  מתחיל פשוט, אבל לא מוותר על שידוך של מרקם וטעם. 

טום יאם: מרק פיקנטי על בסיס ציר ירקות וחלב קוקוס, עם שרי, בלאק פונגוס, אטריות אורז, נבטים ובצל ירוק  אליו חזרה תחושת החמימות הצפויה ממנת פתיחה ערה. 

רולים ומנות מיוחדות– שיא היצירתיות

מינט סלמון: ספייסי סלמון משולב באבוקדו, נענע ומלפפון, מעטפת סלמון עם פרוסות לימון ואפונת וואסבי  שילוב מפתיע של חריפות ורעננות. 

סלמון שיטאקי: סלמון בפנקו עם קנפיו, בטטה ושיטאקי, עטוף במעטפת סלמון, מוגש עם טריאקי, איולי סריראצ’ה ושאלוט פריך. מנה עם נוכחות וטקסטורות. 

רד קארי: אטריות ביצים טריות, בצל, גמבה, תרד, שעועית ירוקה, בזיליקום תאילנדי, בוטנים, קרם קוקוס ולמון גראס, עם חריפות עדינה ואיזון בין טעם חמצמץ לקרמי – שילוב שהרגשתי מדויק לאווירת הערב. 

גל גפןהסושי הכי טוב שתאכלוצילום: גל גפן

 

עיקריות עם פרזנטציה מוקפדת

 

בו יאו לה סלמון: סלמון אפוי בתערובת תבלינים על מצע ירקות טפניאקי  מנת דגל שנותנת כבוד לשילוב של בשר דג ותפאורה מזמינה. 

פילה לברק בחמאת כורכום: לברק צלוי עם פונזו וקרם קוקוס-כורכום – שילוב עדין של חמימות ותבלין, שהורגש גם ברקע של האווירה המסעדנית. 

לא לשכוח את הקינוח!

 

טפיוקה: קינוח קרמי, מתקתק ואוורירי שסגר את הערב בהרמוניה נעימה, בדיוק כמו שביקשתי לעצמי. 

גל גפןהעיצוב מוקפדצילום: גל גפן

שורה תחתונה: ביקור הערב ב־"סומו" חולון היה חוויה עמוסת חן וטעמים. התאורה, המוזיקה, השירות החם ועיצוב המקום הרגישו כמו גשר לעולמות קולינריים רחוקים, עם נגיעות עכשוויות וכשרות שילוב מנצח. התפריט החדש משלב חדשנות והיקף מנות שמתאימות לכל חך וכל אירוע. להיכנס, לשבת, להתפנק  פשוט להשתקע בעולם אחר, ולאט אך מדיוק להתענג.

 

גל גפןמנות מוקפדות עם אווירה מנצחתצילום: גל גפן