ראשון לציון מחליטה יחד: משאל תושבים לבחירת אנדרטת זיכרון לנרצחי 7 באוקטובר
ראשון לציון, עיר של קהילה חזקה ולב פועם, מתאחדת למען הנצחה וראש העיר רז קינסטליך קורא לתושבות ולתושבים לקחת חלק בהחלטה היסטורית. בימים אלו מקדמת העירייה הקמה של אנדרטה ייחודית לזכר הנרצחים והנרצחות במתקפת הטרור הנוראה של 7 באוקטובר ולנופלי מלחמת "חרבות ברזל".
- בתי לוין
- י' תמוז התשפ"ה

ראש העיר הכריז על קיום משאל תושבים מקוון, במסגרתו תיבחר אחת מבין שתי הצעות לאנדרטה – שתיהן תוכננו על ידי משרדי אדריכלים מהשורה הראשונה ומביאות עמן עומק, רגש וייחודיות.
> "אני מאמין שההנצחה צריכה להיעשות יחד עם הקהילה," אמר ראש העיר, "ולכן אני מזמין אתכם לקחת חלק בבחירה – כי הזיכרון שייך לכולנו."
שתי הצעות. זיכרון אחד.
אופציה א׳ – “השתקפויות”
אנדרטה מעגלית שתוקם סביב האגם, המשלבת בין חיים, טבע וזיכרון. שביל הליכה שקט יעבור גם מעל פני המים וישמש כמרפסת תצפית שקטה.
שמות הנופלים יופיעו על מעקה התצפית, דרכם ישתקפו המים – חיבור בין האדם, הזיכרון והנוף.
בכניסה למתחם תישתל רחבת עצים פורחים באוקטובר מחווה רגישה לרגע שבו הכול השתנה.
אופציה ב׳ – “עמודי הזיכרון”
שבילים נופיים מובילים את המבקר אל שפת האגם, שם ניצבת שורת עמודים – כל אחד מייצג נופל. השתקפותם על המים מחזירה את דמות המבקר עצמו ומשלבת אותו בזיכרון.
במרכז המתחם טריבונות ישיבה שקטות מול עץ ערבה בוכייה – כסמל לחיבור בין כאב ותקווה, בין העבר לעתיד.

איך מצביעים?
בעמוד הפייסבוק העירוני ובאפליקציית העירייה תוכלו לבחור בין שתי האופציות:
לאופציה א׳ – סמנו ♥
לאופציה ב׳ – סמנו 🥰
ההצבעה פתוחה עד לתאריך [השלם כאן תאריך סיום ההצבעה].
הנצחה שהיא גם בחירה משותפת
מדובר ביוזמה מרגשת אשר מבקשת לשלב את תושבי ראשון לציון בהחלטה עמוקה, ערכית ומשמעותית – איך נבחר לזכור, ואיך נבחר להמשיך לחיות.
הצטרפו להחלטה, הצביעו והשפיעו – יחד ניצור מקום של כבוד, של חיים ושל תקווה.