המקדש: מסעדת שף הטעימות הכשרה והיחידה בארץ הגיע למרכז
לכבוד יום הולדת 8 למסעדת "המקדש", השף לירן בלו פותח דלת חדשה בקולינריה הישראלית: החל מחודש מאי , תהפוך "המקדש" למסעדת שף טעימות כשרה – הראשונה מסוגה בישראל. כבר מהצעד הראשון לתוך החלל האינטימי והמעוצב, אפשר לחוש שמשהו מיוחד עומד להתרחש – חוויה קולינרית מחוץ לקווים, שמתחילה מהרעיון וממשיכה דרך כל ביס.
- בתי לוין
- כ"ד אייר התשפ"ה

קשה לתאר את חוויית הביקור במילים: כל פרט במסעדה, מהשירות המדויק ועד לצלחות שמזכירות יצירות אמנות וגורמות ללב שלכם להתרחב, ממש כמו יצירה מוזיקלית שקורית על הצלחת. בלו, כהרגלו, מסרב להתקבע – ולוקח את סועדיו למסע שמשלב בין מסורות וטעמים מהעולם לבין חשיבה יצירתית שנובעת מתוך חופש מוחלט.
אז חיפשתי מסעדה מדוייקת לארוע מיוחד, משהו אינטימי, עם מנות שלא ממלאות מידי, שיהיו מפתיעות, גם בטעם וגם בנראות וב"מקדש" מצאתי את זה.

במקום תוכלו להנות משני מסלולי הטעימות – הקלאסי (6 מנות, 265 ש"ח) ומסלול השף (11 מנות, 375 ש"ח)
בזה אחר זה יוצאות לכם המנות עם הסבר מדויק וזה בדיוק הזמן להתמסר לחוויה שאני מבטיחה לכם שעוד לא פגשתם.
חומרי גלם מקומיים ועונתיים מקבלים פרשנות חדשה, עם השפעות ממטבח יפני מדויק, דרך מטבח ישראלי עכשווי ועד טכניקות עיליות שלמד בלו מעבר לים. המנות לא רק טעימות להפליא – הן מלאות אופי, הקשר ודיוק.

כמה מהמנות שתפסו את הלב
אמוס בוש פותח עם סביצ'ה טונה אדומה, מוגש על עלה שיסו פריך עם סורבה תפוח ירוק וציר דאשי מרוכז – ביס קטן, מדויק, ומלא שכבות.
טרטר עגל עם טחינה שחורה, טוויל חרדל וקרח עראק – שילוב עז של מרקמים וטעמים מקומיים עם טוויסט יפני-פריזאי מובהק.
אנטרקוט עגל מיושן בצלייה איטית, מוגש עם רוטב פונזו-חרדל וקרם שורש סלרי – בשר רך כמו חמאה, תיבול מינימלי אך מבריק.
מרק קונסומה עוף צלול עם כיסון בשר ורי"ש של נענע – מחווה מרומזת למרק סבתא, עם טכניקה של מסעדת כוכבי מישלן.
קינוח "אוממי מתוק" – גנאש שוקולד מריר עם מלח ים, קרם מיסו וגלידת סויה מקורמלת – קינוח שמעורר סקרנות ומחבר בין עולם המלוח והמתוק.
כמובן, כל אלה משתנים מדי ערב – והשף בלו מדגיש: "אין מנות שחוזרות על עצמן. אני מבשל את מה שמרגש אותי באותו יום."
הפיירינג – לא רק יין, אלא דיאלוג
לכל מסלול ניתן להוסיף פיירינג יינות, שמוגש בכל שלב בהתאם למנה. הבחירה מדויקת, לא מתנשאת, ומצליחה לחבר בין היין למנה בצורה שמדגישה את הטעמים הנסתרים. לפעמים יין כתום ארומטי לצד מנה חמצמצה, לפעמים פינו נואר קליל שמלטף בשר אדום.
ולמה זה מרגש כל כך?
בין אם אתם טבעונים סקרנים, שומרי כשרות או פשוט חובבי אוכל טוב – החוויה במסעדה הזו מרגישה פורצת דרך. לא רק כי היא כשרה (בהשגחת רבנות פתח תקווה, בשר חלק בית יוסף), אלא בגלל הרוח שמובילה אותה: חופש, יצירתיות, חיבור למקום, ולרגע.
במהלך החודש יתארחו שפים נוספים שיבנו יחד עם בלו תפריטים חד-פעמיים – ביניהם בן שי (8.5), לירן גרודה ואסף שטרן (15.5), ישראל דודק (20.5) וטל כהן (28.5). כל ערב כזה מבטיח תפריט שונה לחלוטין, שיח קולינרי עשיר – וחוויה שלא תחזור על עצמה.
השורה התחתונה:
אם יש מקום אחד שצריך לרוץ אליו החודש – זה "המקדש". לא רק בגלל החדשנות, אלא בגלל הנשמה. זו חוויה שמרחיבה את הגבולות של מה שאפשר לעשות באוכל – ובמיוחד באוכל כשר.
---
אם את רוצה להוסיף המלצות ספציפיות, ציטוטים מסועדים, או הצעה לסיום כתבה לפרסום – אשמח לעזור.