X

סקר המאפים הגדול של ישראל לרגל יום העצמאות ה-77: איזו פחמימה אנחנו הכי אוהבים?

הישראלים ידועים באהבתם לסרטי בורקס – אבל מסתבר שהאהבה האמיתית מתחילה בתנור. לרגל חגיגות יום העצמאות ה–77 למדינה, יצאנו לבדוק איזו פחמימה היא מלכת המדפים בישראל: איזה בורקס הכי נמכר? האם הלחם הלבן שומר על מעמדו או שדווקא הלחם הכהה תופס תאוצה? איזו עוגת שמרים מככבת בשולחן השבת, ואיזו עוגייה הכי מבוקשת ליד הקפה?

סקר המאפים הגדול של ישראל לרגל יום העצמאות ה-77: איזו פחמימה אנחנו הכי אוהבים?
צילום: יחצ

כדי להבין באמת מה הישראלים אוהבים, פנינו לרשת “מאפה נאמן” – מהמובילות בתחום הלחמים והמאפים בישראל, המציינת השנה 81 שנות פעילות. עם 64 סניפים פרוסים מצפון ועד דרום, הנתונים שנאספו משקפים נאמנה את הרגלי הצריכה והטעם של הצרכן הישראלי – לפי קטגוריות מרכזיות ואחוזי רכישה לאורך שנה שלמה.
הקטגוריות המובילות שנבדקו:
בורקסים, לחמים, עוגיות יבשות, עוגות שמרים ועוגות קרם.
הנתונים מצביעים על כך שדווקא בזמנים של סטרס ולאומיות – כמו בימי לחימה – נרשמת עלייה ניכרת בצריכה של פחמימות, בעיקר מתוקות.
מימי נאמן שייך, מבעלי רשת “מאפה נאמן”, מספרת:
“פחמימות הן לא רק אוכל – הן רגש, הן בית. אנחנו רואים בבירור שבתקופות מתוחות כמו השנה האחרונה, יש עלייה חדה בצריכה של מאפים – בין 8% ל-15% בממוצע בכל בית בישראל. לא מדובר רק בבחירה קולינרית אלא בצורך רגשי, כי כשאנשים חווים לחץ, הם מחפשים נחמה – והריח של בורקס חם או עוגת שמרים טרייה עושה בדיוק את זה. מדי שנה אנחנו מפתחים טעמים, קמחים ושילובים חדשים, אבל הליבה נשארת – אהבה אמיתית לפחמימה הישראלית״.
המאפה הכי נמכר הינו הבורקס! ומעפיל על כל שאר קטגוריות המאפים.
בורקסים טעמים :
1.    בורקס גבינה  38% ( עלייה של 2% מאשתקד).
2.    בורקס תפוח אדמה 18%. 
3.    בורקס פיצה 15%.
4.    בורקיטס 12%.
5.    בורקס תרד 8%. 
6.    טעמים נוספים 9%.

קטגוריות לחם כללי (סוגים שונים) : 

1.    לחמניות (אצבע) קלאסיות 33%.
2.    פיתות 23% (עלייה של 3% מאשתקד).
3.    בייגלה 15%. 
4.    לחמניות קלועות 8%.
5.    שאר סוגי לחמים 21%.

לחמים : 

1.    לחם דגנים שחור 34%. (עלייה של 4% מאשתקד)
2.    לחם שיפון חיטה מלאה 20%.
3.    לחם זיתים 18%.
4.    לחם לבן 13%.
5.    לחם אגוזים 12%.
6.    שאר סוגים 3%.

עוגיות יבשות : 
1.    ביסקוטי  27%. (זהה לאשתקד).
2.    אלפחורס 24%.
3.    עוגיות תמרים 16%.
4.    ריבה 14%.
5.    שומשומיות 12%.
6.    טעמים נוספים 7%.
עוגות שמרים : 
1.    שמרים שוקולד 29% (עלייה של 1% מאשתקד).
2.    שמרים גבינה 20%.
3.    שמרים קינמון 17%.
4.    שמרים חלבה 14%.
5.    שמרים ריק ללא מילוי 12%.
6.    טעמים נוספים 8%.
עוגות בחושות : 
1.    מאפינס שוקולד 28%. (עלייה של 4% מאשתקד).
2.    חלבה 21%.
3.    קרים צ'יז 18%.
4.    נוגט 16%.
5.    שייש 11%.
6.    טעמים נוספי 6%.