סקר המאפים הגדול של ישראל לרגל יום העצמאות ה-77: איזו פחמימה אנחנו הכי אוהבים?
הישראלים ידועים באהבתם לסרטי בורקס – אבל מסתבר שהאהבה האמיתית מתחילה בתנור. לרגל חגיגות יום העצמאות ה–77 למדינה, יצאנו לבדוק איזו פחמימה היא מלכת המדפים בישראל: איזה בורקס הכי נמכר? האם הלחם הלבן שומר על מעמדו או שדווקא הלחם הכהה תופס תאוצה? איזו עוגת שמרים מככבת בשולחן השבת, ואיזו עוגייה הכי מבוקשת ליד הקפה?
- בתי לוין
- כ"ה ניסן התשפ"ה

כדי להבין באמת מה הישראלים אוהבים, פנינו לרשת “מאפה נאמן” – מהמובילות בתחום הלחמים והמאפים בישראל, המציינת השנה 81 שנות פעילות. עם 64 סניפים פרוסים מצפון ועד דרום, הנתונים שנאספו משקפים נאמנה את הרגלי הצריכה והטעם של הצרכן הישראלי – לפי קטגוריות מרכזיות ואחוזי רכישה לאורך שנה שלמה.
הקטגוריות המובילות שנבדקו:
בורקסים, לחמים, עוגיות יבשות, עוגות שמרים ועוגות קרם.
הנתונים מצביעים על כך שדווקא בזמנים של סטרס ולאומיות – כמו בימי לחימה – נרשמת עלייה ניכרת בצריכה של פחמימות, בעיקר מתוקות.
מימי נאמן שייך, מבעלי רשת “מאפה נאמן”, מספרת:
“פחמימות הן לא רק אוכל – הן רגש, הן בית. אנחנו רואים בבירור שבתקופות מתוחות כמו השנה האחרונה, יש עלייה חדה בצריכה של מאפים – בין 8% ל-15% בממוצע בכל בית בישראל. לא מדובר רק בבחירה קולינרית אלא בצורך רגשי, כי כשאנשים חווים לחץ, הם מחפשים נחמה – והריח של בורקס חם או עוגת שמרים טרייה עושה בדיוק את זה. מדי שנה אנחנו מפתחים טעמים, קמחים ושילובים חדשים, אבל הליבה נשארת – אהבה אמיתית לפחמימה הישראלית״.
המאפה הכי נמכר הינו הבורקס! ומעפיל על כל שאר קטגוריות המאפים.
בורקסים טעמים :
1. בורקס גבינה 38% ( עלייה של 2% מאשתקד).
2. בורקס תפוח אדמה 18%.
3. בורקס פיצה 15%.
4. בורקיטס 12%.
5. בורקס תרד 8%.
6. טעמים נוספים 9%.
קטגוריות לחם כללי (סוגים שונים) :
1. לחמניות (אצבע) קלאסיות 33%.
2. פיתות 23% (עלייה של 3% מאשתקד).
3. בייגלה 15%.
4. לחמניות קלועות 8%.
5. שאר סוגי לחמים 21%.
לחמים :
1. לחם דגנים שחור 34%. (עלייה של 4% מאשתקד)
2. לחם שיפון חיטה מלאה 20%.
3. לחם זיתים 18%.
4. לחם לבן 13%.
5. לחם אגוזים 12%.
6. שאר סוגים 3%.
עוגיות יבשות :
1. ביסקוטי 27%. (זהה לאשתקד).
2. אלפחורס 24%.
3. עוגיות תמרים 16%.
4. ריבה 14%.
5. שומשומיות 12%.
6. טעמים נוספים 7%.
עוגות שמרים :
1. שמרים שוקולד 29% (עלייה של 1% מאשתקד).
2. שמרים גבינה 20%.
3. שמרים קינמון 17%.
4. שמרים חלבה 14%.
5. שמרים ריק ללא מילוי 12%.
6. טעמים נוספים 8%.
עוגות בחושות :
1. מאפינס שוקולד 28%. (עלייה של 4% מאשתקד).
2. חלבה 21%.
3. קרים צ'יז 18%.
4. נוגט 16%.
5. שייש 11%.
6. טעמים נוספי 6%.