פסטיבל הקומדיה וההומור ע"ש ספי ריבלין ראשל"צ צוחק מי שצוחק.... ראשון
ביום חמישי האחרון התקיימה כמיטב המסורת תחרות המונולוג הקומי במסגרת פסטיבל הקומדיה וההומור ע"ש ספי ריבלין, שייצא לדרך בשבוע הבא בהיכל התרבות ראשון לציון זו השנה ה- 11.
- בתי לוין
- י"א אדר התשפ"ה

גם השנה השתתפו בתחרות תלמידי מגמות התיאטרון מבתי הספר "רביבים" ו"אמירים" לצד סטודנטים מבתי הספר למשחק ברחבי הארץ. את התחרות ליוו צוות שופטים מקצועי בהשתתפות רוני דלומי, תמר קינן, כנען לבקוביץ', נגה אשכנזי, ליאור רונן, מור ארליך אמסלם, מיכאל בן דוד, ליאורה ריבלין, עדי כהן, שרי בן נון ואודי ברינדט בראשות הבמאי והמנהל האומנותי של התיאטרון הלאומי "הבימה", משה קפטן.
את המקום הראשון בתחרות קטפה ענבל בר לב, סטודנטית בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין, המקום השני הוענק לניקול פודבלני מבית הספר למשחק בנגב גודמן ואת המקום השלישי קטפה הגר זנדר מאוניברסיטת תל אביב , בנוסף חולקו צלשים לעוד סטודנטים נוספים. הפרסים הוענקו מטעם עיריית ראשון לציון ביוזמתו של ראש העיר רק קינסטליך עמדו על סך של 36,000 ש"ח לטובת מלגת לימודים. הפרס הוענק להם ע"י אלי פולק, מנכ"ל החברה העירונית ראשון לציון וגיא קלנר, הסמנכ"ל החדש של החברה העירונית.
פסטיבל הקומדיה וההומור (11-13.3) יארח את מיטב הקומיקאים במופעי בכורה, הפקות מקור ושילובים מיוחדים לפסטיבל. מבין השמות שישתתפו השנה בפסטיבל: אבי נוסבאום, אלי יצפאן, ישראל קטורזה, נדב אבקסיס, שמעון בוסקילה, יעל בר זוהר וגיא זוארץ, עלי בוטנר, רועי בר נתן וענת בן חמו ועוד.
לאחר תחרות המונולוג הקומי ביקשנו ממשה קפטן לספר לנו קצת על התחרות ומה מיוחד בה?
איך זה לנהל אומנותית את תחרות המונולוג הקומי ?
תחרות המונולוג הקומי מתקיימת זו השנה ה 11. האפשרות לקבץ תחת קורת גג אחת את כל תלמידי בתי הספר למשחק לתחרות בה בוחרים את ׳הקומיקאי הבא׳ היא זכות גדולה, ואין עוד שכמותה בישראל.
פרט לפרס הכספי הנדיב של החברה העירונית לכל הזוכים , זו הזדמנות עבור הסטודנטים להכיר אלה את אלה , לצפות בעבודה של קולגות בבתי ספר מקבילים , להכיר את ה׳מתחרים׳ הרלוונטיים להם בשכבת הלימודים שלהם ועוד.
האם אתה מרגיש שזו תחרות חשובה ומשמעותית עבור הדור הצעיר?
התחרות הזו היא משמעותית בעיקר כיוון שהיא מנציחה את אחד השחקנים הקומיקאים הכי חשובים שידעה התרבות בישראל - ספי ריבלין.
אין דבר חשוב יותר מלהכיר את העבר המפואר של התרבות שלנו בבואנו לעצב את העתיד התרבותי שלנו.
מה הטיפ שלך עבור הדור הצעיר שחולם להצליח בתחום?
הטיפ היחיד שאני יכול לתת לדור הצעיר הוא לא לוותר על החלום אלא לנסות להגשים אותו בכל דרך שהיא.
כל ׳לא׳ בונה את ה׳כן׳ בעתיד , וההצלחות הגדולות ביותר נבנות על כשלונות מפוארים.
אם אתה מאמין בכשרון שלך ובטוח ביכולות שלך - עשה הכל , עוד פעם ועוד פעם , עד שזה יקרה.