X

סאגרת אביב בבלאגו

פסטיבל אביב עם תפריט אוכל מיוחד, קוקטילים ויין, ונוף לאגם הטובל בירוק

סאגרת אביב בבלאגו
בלאגו, (האגם היפה), המסעדה האיטלקית בהובלתו של השף לירן תומר, מביאה את השמחה והגיוון של המטבח האיטלקי והפכה תוך שנתיים לאחת המסעדות הפופולריות בעיר והסביבה. בלאגו ממקומת מחוץ ליס פלאנט, אך עם  הכניסה אליה נוצר ניתוק עם הסביבה ומתחיל הקסם האיטלקי הכפרי, הנוף ממנה אל האגם והצמחיה המוריקה יוצרת מעין בועת טבע נעימה בתוך האורבניות של העיר. השף לירן תומר, טייל ואכל באיטליה לאורך שנים בכל פעם בחבל ארץ אחר ובעונות שונות לאורך השנה והתאהב בקסם העונתי והטעמים השונים של כל עונה. באחד הטיולים שלו הוא גילה את הסאגרה – פסטיבל אוכל חקלאי המתקיים בכל חלקי איטליה לאורך השנה, כשכל סאגרה מוקדשת למאכל, או חומר גלם אחר. ומאז הפך לחובב סאגרות נלהב, והסאגרה היא זאת שמנחה אותו בטיולי האוכל הרבים שהוא עושה בארץ המגף. עם בואו של האביב, החליט השף לירן תומר, לחגוג סאגרה משלו בבלאגו- את סאגרת האביב.הוא יצר תפריט מיוחד, של מנות השואבות השראה מהסאגרות באיטליה, עם חומרי הגלם של האביב, גדוש בירוקים, בפרחי זוקיני, דגים נאים– תפריט שהוא חגיגת טעמים וצבע.הסאגרה תוגש למשך חודשיים באפריל ומאי לאורך כל היום. בין המנות: קלצונה מסקרפונה כמהין ותרד, סלטון ומתבל יוגורט 60 פרחי זוקיני, ריזוטו כמהין, בר בלאן, שמן בזיליקום 65 סינטה ״ברזאולה״, צנונית, עלי מנטה, אבן יוגורט וגריסיני 65
בלאגו- סגרת אביב- צילום עוז אוחיון (2)צילום: בלאגו- סגרת אביב- צילום עוז אוחיון (2)
טרטר טונה אדומה , צנוניות וירוקים קצוצים, ויניגרט תפוזי דם, עלי תבלין 67 מילפיי טרטר דג ים על לחם מסרדיניה, יוגורט ושמן בזיליקום 69 סביצ׳ה דג ים על קרקר, אבוקדו, עשבי תבלין וקרם פרש 69 ניוקי ירוק עם אפונת שלג, ברוקולי, ארטישוק, קונפי שרי, קרם שומר וחמאה חומה 75 פילה דג ים, פסטה רחבה, ירוקים מאודים בחמאה, קונפי שרי 125
בלאגו- סאגרה טרטר טונה אדומה – צילום עוז אוחיון (2)צילום: בלאגו- סאגרה טרטר טונה אדומה – צילום עוז אוחיון (2)
וגם קוקטייל ויין סאגרה שמוצע בכוס, בקראף או בקבוק: Green & Fresh - קטל וואן ציטרון, אלדרפלאוור, לימון, נענע, סודה 49; יתיר הר עמשא לבן ; יתיר הר עמשא רוזה 49/129/159 יין יתיר הר עמשא לבן, ישראל יין לבן יבש, מזכיר בריחו פירות קיץ, עם חמיצות בינונית ומעט מרירות אשכולית מרעננת בסיום 159/110/49 יתיר הר עמשא רוזה, ישראל יין רוזה יבש וארומטי המופק מעניבי גראנש, מורבדר וקריניאן. עם סיומת מלאה וארוכה 159/110/49 תפריט הסאגרה יוגש לצד התפריט הקבוע של בלאגו, ואפשר להנות רק ממנו או לשלב אותו עם הפיצות הנפלאות הנאפות בטאבון, עם הפסטה הטרייה המוכנה במקום ועטופה ברטבים קטיפיתיים ועשירים ועם כל טעמי איטליה המשמחים המוגשים במסעדה. בלאגו המאה ועשרים  4 ראשון לציון 03-5449977 ראשון-רביעי 12.00-23.00 | חמישי – שבת  12.00-23.30 @belago.il  
עמוד הבית ראשי אוכלים בחוץ ראשון-לציון

art