ארבעה מאכלים שאפשר להכין גם אם "לא יודעים לבשל"
לא מעט אנשים מעידים על עצמם שהם "לא יודעים לבשל" ולכן הם נמנעים מכניסה למטבח בכל מחיר. לבישול ביתי ישנם המון יתרונות נהדרים. ראשית בישול ביתי הוא בריא יותר ושנית בישול ביתי יחסוך לכם גם לא מעט כסף על הזמנת אוכל מבחוץ. כדי לעודד אתכם לגלות שאתם בכל זאת יכולים לבשל אספנו עבורכם מספר מאכלים קלים להכנה במיוחד, שיעשו לכם חשק.
- מערכת
- כ"ג ניסן התשפ"ג
סלטים מאכל אחד שאינו דורש מיומנות גדולה במטבח אך מעניק המון יתרונות תזונתיים הוא הסלט. ישנם מגוון ענק של סלטים אותם תוכלו להכין מבלי להתקרב לכיריים או לתנור, אף לא לרגע אחד. כל שיידרש מכם הוא לחתוך את הירקות ולתבל את הסלט ברוטב טעים ויש לכם ארוחה נהדרת. הנה מספר רעיונות לסלטים מצוינים שיוציאו אתכם מהשגרה של סלט הירקות הפשוט. אם אתם רוצים סלט בניחוח אסייתי תוכלו לשלב בסלט שלכם קוביות טופו ואטריות זכוכית. את הטופו תוכלו לאכול כפי שהוא ואת אטריות הזכוכית תצטרכו להשרות במים רותחים להכנה. לסלט תוכלו להוסיף ירקות כמו מלפפון, בצל ופלפל, לתוספת ויטמינים. לבסוף, את הסלט השקו ברוטב אסייתי נפלא המשלב סויה, חמאת בוטנים וג'ינג'ר. אם אתם רוצים סלט פשוט עם גבינה, הסלט היווני הוא דרך מצוינת לנצל בצורה הטובה ביותר את תוצרת הארץ היפה שלנו. בסלט שלבו עגבניות, מלפפונים, חסה, זיתים וקוביות גבינה בולגרית. הרוטב לסלט יכול להיות פשוט במיוחד ולכלול שמן זית ותיבול קל של פלפל ומלח. זהו, יש לכם סלט משביע ועשיר בכל טוב, במינימום מאמץ. סלמון בתנור אם אתם רוצים ליהנות מארוחה מפנקת הכוללת דג עשיר בחלבון ושומנים בריאים, סלמון בתנור תהיה בחירה מצוינת. דג הסלמון הבשרני אינו דורש הכנה מפרכת בטרם האפייה וזמן הבישול שלו קצר למדי. טעמו של הסלמון כל כך משובח שתוכלו להוסיף לו מרינדה קלילה בלבד, כדי להשביח את טעם המנה. ישנן מספר אפשרויות למרינדות ותיבולים אותם תוכלו לשלב עם הסלמון, מבלי לעמול קשה מדי במטבח. אפשרות אחת לתיבול פשוט היא לשלב שמן זית עם תיבול של פלפל, מלח ולימון. כמה פשוט, ככה טעים. אם אתם רוצים לשדרג את התיבול הפשוט הזה תוכלו לשלב גם דבש ועלי תימין. אם אתם רוצים גרסה חלבית ומעניינת יותר של המנה, תוכלו לפזר מעל לדג חמאה, רוטב טריאקי וסוכר חום. כך תתקבל מנת סלמון אפוי מתקתקה ומשגעת. אלו הן רק חלק מהדרכים הרבות בהן תוכלו להכין סלמון בתנור בקלילות. פסטה בסיר אחד האם ידעתם שאתם יכולים להכין ארוחת פסטה שלמה בסיר אחד בלבד? בין אם אתם אוהבים רוטב עגבניות, רוזה או שמנת, לא תצטרכו לעבוד קשה על הכנת הפסטה והרוטב בנפרד, תוכלו להכין הכל יחד בסיר אחד בקלות. במתכונים של פסטה בסיר אחד, במקום לבשל את הפסטה לפני הוספתה לרוטב, פשוט מכניסים את כל המרכיבים לסיר אחד ומבשלים את הכל יחד עד שהמנה מוכנה. ישנן שלל ווריאציות של פסטה בסיר אחד אותן תוכלו להכין. אפשרות אחת היא לבחור בפסטה ברוטב שמנת עם זוקיני, בצל ופסטו. אפשרות אחרת היא פסטה ברוטב רוזה עם זיתים. תוכלו אפילו להכין לזניה מפורקת בסיר אחד עם עלי לזניה, עגבניות שרי ובצל. לא משנה באיזה רוטב ותוספות תבחרו, תוכלו ליהנות מהכנה ללא מאמץ ותוצאה מלאה בטעמים נפלאים. כריכים לרוב כאשר אנו חושבים על כריכים אנו חושבים על פרוסות לחם עם גבינה צהובה או פיתה עם קוטג'. האמת היא שתוכלו בקלות להכין כריכים שהם ארוחה שלמה ומזינה, שדורשת מעט זמן הכנה ומאמץ. לדוגמה, תוכלו לקחת טורטיות טעימות, לערום בתוכן ממרח פסטו מוכן, עגבניות וגבינה איכותית ולקפל למשולשים. את הטורטיות שימו בטוסטר ויש לכם כריך טעים וחם שישביע אתכם בקלות. עוד אפשרות נהדרת לכריך טעים היא להכין כריך סלמון מפנק. בחרו בלחם איכותי או לחמניות מלאות בטעם ומרחו בתוכם שכבה אחידה של גבינת שמנת. לאחר מכן הוסיפו ירקות שאתם אוהבים ופרוסות סלמון מעושן ויש לכם יופי של כריך. למעשה, כל עוד תשלבו בתוך הכריך חלבון וירקות, תיהנו מארוחה מזינה המשלבת את כל אבות המזון.
- תוכן ממומן