למי שהתייאש מחיפוש עבודה, 8 טיפים שבטוח יעזרו לך לחזור למסלול הנכון
מציאת עבודה היא לא רק פרנסה, עבודה היא בטחון, היא בית שני, עבודה יכולה להיות מקום לצמוח בו ולגדול ולהתפתח כאדם וכאזרח. אם נתייחס לעבודה כתחנה חשובה במסלול הקריירה שלנו, גם נצליח שהיא תהיה כזו. ריכזנו כמה טיפים עבור מי שנמצאים בתהליך חיפוש עבודה וקצת התייאשו או שהגיעו לעייפות מסויימת וזקוקים לזריקת עידוד ולטיפה הכוונה.
- מערכת
- כ"ט תשרי התשפ"ג
1. הגדירו יעדים מקצועיים, בנו תוכנית לחמש שנים
הבסיס הטוב ביותר והשלב הראשון בתהליך חיפוש עבודה לא קשה כמו שזה נשמע, לבנות תוכנית לחמש השנים הקרובות יסייע לך להתמקד בעבודות אשר נכונות לך למסלול הקריירה אליו אתה מכוון. גם אם כרגע קצת מאתגר כלכלית, קחו יומיים שלושה והשקיעו מחשבה ותכננו לאן אתם רוצים להגיע תוך חמש שנים.
מלבד העובדה שאתם תהיו מי שיכוון את המסלול, התחושה שיש מטרה ספציפית תעזור לך בכל דבר ובכל עבודה שתבחרו. גם אם היא לא תהיה מאה אחוז וגם אם היא לא תספק לכם את כל מה שאתם רוצים - אתם עדיין תהיו בדרך למקום הרצוי מבחינת קריירה.
2. אתרי דרושים, לוחות דרושים ואינטרנט בכלל
הירשמו לאתרי אינטרנט לוחות דרושים שיכולים לתת לכם גישה להגשת מועמדות למשרות חדשות ורלוונטיות. ולא פחות חשוב, הירשמו גם לאלו שאינם עוסקים רק בתחום העבודה והתעסוקה, אצרי מידע, קהילות רלוונטיות ופורומים שיקרבו אותך לקולגות בנושאים שמעניינים אותך ורלוונטים לקריירה שלך יכולים גם לתמוך את התהליך. תלמדו, תגיעו לאירועים, תצרו קשרים והזדמנויות, אפילו פעילות התנדבותית יכולה לפעמים לעזור.
3. מעורבות קהילתית
בתקופת חיפוש עבודה אנחנו נשחקים, אם רק נחפש באינטרנט כל היום יתכן ונפספס הזדמנויות עבודה טובות (כאלו שאפילו לא מגיעות ללוחות דרושים ונסגרות הרבה לפני), ע״י פעילויות של מעורבות חברתית נהיה קרובים ל״שטח״ שרלוונטי לנו, לאנשים ולקולגות ונוכל להכיר שיכירו אותנו - הזדמנויות רבות נמצאות באירועים ובהתנדבות.
4. עוד לפני הגשת מועמדות לחברה
אם אתם מכוונים לתפקיד מסויים, כל עוד אתם בתהליך חיפוש עבודה (וגם אחרי), תדאגו להישאר מעודכנים ועם האצבע על הדופק. מבחינה מקצועית, מבחינת התפקיד עצמו ותחומי האחריות הרלוונטיים, מבחינת החברות העיקריות אשר מחזיקות בפוזיציה הזו … הכרת הסביבה העסקית והמקצועית שלך היא נכס והצהרה שאתה אול-אין תעשה רושם טוב בכל שיחה, היכרות או ראיון עבודה.
5. תהיו מדויקים ומקצועיים
תהיו מקצועיים ומדוייקים - לא רשמיים מדי ולא יותר מידי פורמליים אבל בכל מייל או שיחה עם המעסיק הפוטנציאלי השתדלו להיות מדוייקים. שימו לב לדרישות. האם הם רוצים קורות חיים בעברית או באנגלית? (אם יש ספק, משרה הכתובה בעברית אפשר לשלוח קו״ח בשפה העברית, למשרה באנגלית שולחים קו״ח באנגלית בלבד אלא אם רשום במפורש אחרת). איך ודרך איזו פלטפורמה הם רוצים לקבל קו״ח? אם תשלחו בצורה שלא נוחה למעסיק, תהיו אחרונים בתור אם בכלל תהיו בתור למשרה.
6. מסמך קורות החיים שלך חייב להיות אמיתי, רלוונטי לתפקיד ועדכני
המעסיק אינו יודע עליך דבר מלבד מה שרשום במסמך קורות חיים שלך (אלא אם יש לך קשר אישי כלשהו שמחבר אותך אליו) מסמך קורות חיים היא הדרך המקובלת לאפשר למעסיק הצצה ליכולות ולניסיון שלך, זו הדרך היחידה כמעט כדי להיכנס למשרדו של המעסיק בפעם הראשונה. השקעה וכתיבת מסמך איכותי שנכון לך ולמטרות שלך, מסמך אמיתי שמשקף מי אתה תוך התייחסות לתפקיד ולעתיד הקריירה שלך ימשוך את המעסיקים הרלוונטים והם יציעו לך את התפקידים אליהם אתה מכוון.
7. מכתבי מקדים
נסו להתכונן לשאלות של המעסיק, אם יש לך תקופה ללא עבודה בקורות החיים /אם למדת או עבדת במקום שיש לו מוניטין כלשהו /אם עברת עבודות בתדירות גבוה או נמוכה /אם עשית שינוי מקצועי בשלב כלשהו …. ישאלו אותך - תתכונן.
שאלות נוספות כמו ״למה אתה מעוניין בעבודה זו?״ ״למה אתה חושב שתצליח בתפקיד הזה?״ ״איך היית מתגבר על מיומנויות או מחסומים חסרים?״
הקדישו זמן לכתיבת מכתב מקדים לכל תפקיד וחברה ותעשו רושם ראשוני נהדר! (לא כל המעסיקים מעוניינים או קוראים את המכתב המקדים, אבל זו עדיין דרך פחות רשמית ממסמך קו״ח להציף יכולות /רצונות /מטרות ותכונות אישיות)
8. אל תתייאשו, שמרו על חיוניות
אל תיתן לעצמך להתייאש תהליך שנמשך תקופה ארוכה, גם אם זה מוצדק - היכולת שלך להישאר חיוני, שמח ואופטימי תשאיר אותך במשחק, אחרת הסיכוי שלך למצוא יקטן משמעותית. כמעט כל חיפוש עבודה יקח זמן ויתחיל בכמה תשובות שליליות ורק אח״כ מגיע ה״כן״ המיוחל. זה לוקח זמן. תהיה מוכן.
*תוכן ממומן