X

מקפא גבינה ודובדבנים

  • י' סיון התשפ"ב
מקפא גבינה ודובדבנים. צילום: חלי ממן
מקפא גבינה ודובדבנים. צילום: חלי ממן
דובדבנים הם פירות אהובים ופופולריים ואחד מסימני ההיכר של התחלת הקיץ ומחכים להם מידי שנה.  דובדבנים מתוקים או חמצמצים מביאים פרץ של טעמים לכל מנה או סתם לאכילה. הם לא רק טעימים אלא, ארוזים בוויטמינים, מינרלים ותרכובות צמחיות בעלות השפעות בריאותיות חזקות. מתכון לקינוח מתוק המהווה תחליף בריא לגלידה.   באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא   מצרכים: גביע גבינה לבנה 5% חצי שקית אבקת ג'לטין + רבע כוס מים 2 כוסות דובדבנים מגולענים / פירות יער (או כל פרי אחר) 2 - 3 שקיות ממתיק- לא חובה- לפי העדפה אישית   אופן ההכנה: מערבבים את הג'לטין ברבע כוס מים ומניחים עשר דקות. מערבבים בבלנדר או בעזרת בלנדר מוט את הגבינה עם הפרי והממתיק. מחממים את הג'לטין במיקרוגל כעשרים שניות. מוסיפים לג'לטין המומס 2-3 כפות מתערובת הגבינה ופרי ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורה. מוסיפים מיד את תערובת הג'לטין  לשאר תערובת הגבינה והפרי. לערבב היטב. מחלקים למנות אישיות. מכניסים למקרר למשך לילה או עד שמתקשה.
אוכל מתוקים מקפא דובדבנים דובדבנים

art