ממתכון אוזני המן קלאסיות מבצק שנמס בפה ועד אוזני המן שמתחפשות ומתפצפצות בפה לכבוד החג הכי מתוק ושמח מתכון קל במיוחד להכנה שכל אחד יכול להכין בבית ושמתאים גם לילדים. הבצק נוח מאוד לעבודה והכי חשוב, יוצאים ממנו אוזני המן כאלה טעימות שלא מפסיקים לטרוף אותן. אוזני המן קלאסיות באדיבות מימי נאמן שייך לרשת 'מאפה נאמן' מצרכים: 1 כוס קמח לבן 1/4 כפית אבקת אפיה 1/4 כוס אבקת סוכר או סוכר לבן 70 גרם חמאה או מחמאה רכה בטמפרטורת החדר 1 חלמון צהוב של ביצה מילוי קלאסי: ממרח תמרים (מוכן ניתן לקנות בסופרים). לקישוט: אבקת סוכר (ניתן גם ללא) אופן ההכנה: בקערה רחבה שמים את הקמח עם האבקת אפיה. מערבבים קלות ולאחר מכן מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (3-4 מילימטר) לאחר מכן קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה בין 7-9 סנטימטרים תלוי בגודל שנרצה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של חצי כפית ממרח במרכז כל עיגול. סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב! את השוליים אחרת הכל יפתח באפייה. מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 18 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים. נותנים לזה להצטנן ומפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט. אם כבר חג פורים אז למה לא לחפש את אוזני ההמן לעוגיות שוקולד צ’יפס? בבצק אפשר כמובן לא להוסיף את השוקולד, ואת המילוי אפשר להחליף בכול מילוי אחר, והרי לפניכם מתכון לאוזני המן שמחופשות לתחפושת אחרת. אוזן המן ריבת חלב ושוקולד ציפס באדיבות מימי נאמן שייך לרשת 'מאפה נאמן' מצרכים: 700 גרם קמח תופח 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר. 3/4 כוס אבקת סוכר 4 כפות מיץ תפוזים 1 כפית תמצית וניל 1 ביצה 1 חלמון קורט מלח למלית: ממרח ריבת חלב מוכן (מהסופר) 800 גרם. שבבי שוקולד ציפס 200 גרם. להגשה: אבקת סוכר אופן ההכנה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים כארבע דקות, עד קבלת תערובת פירורית. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עוד כארבע דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מהבצק יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעה לתת לו להתגבש והעבודה תהיה נוחה וקלה יותר. את התנור מחממים ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. לאחר כשעה מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי סנטימטר. לוקחים כוס או קערה וקורצים עיגולים בעזרת בקוטר של כ- 8 ס"מ . את ממרח ריבת החלב מערבבים באופן אחיד יחד עם שבבי שוקולד הציפס. בעזרת 2 כפיות מניחים ½ כפית מלית במרכז כל עיגול, מקפלים לצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לשים לב להדק היטב את קצוות המשולש כדי שלא ייפתחו בעת האפייה. אופים ב- 175 מעלות למשך 16 דקות, עד הזהבה קלה, מצננים ולפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר.