X

מתכון ספינג׳ בייגלה מלוח

  • כ"ח כסלו התשפ"ב
צילום: my social
צילום: my social
גרסה קצת אחרת של הקינוח המרוקאי המושחת והאהוב - ספינג' בגרסה מלוחה באדיבות דניאל עמית ואמא אניטה מתוך ספר המתכונים של "גולדה" לחנוכה   לבצק: קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים כפית שטוחה של מלח 2 כפות סוכר 1 ביצה שקית אבקת אפייה מים פושרים כ- 3 וחצי כוסות טיפ: כפית קטנה של ערק לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה   לציפוי: סוכר ממרח בייגלה מלוח של פינק גולדה   אופן ההכנה: מכינים את בצק הספינג׳- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, שמרים, מלח, סוכר, ביצה, וערק. מתחילים ללוש את הבצק ומוסיפים מים בהדרגה עד שמרקם הבצק נהיה אחיד ודליל. מכסים את הקערה ומשאירים לתפיחה כחצי שעה. מחממים מחבת עם שמן עמוק על מנת שיכסה את כל הספינג׳ טיפ מאניטה - לשים גזר בשמן על מנת לראות שהשמן לא ישרף, ולא יקפוץ. הוא סופג אליו את כל החתיכות מסביב. מכינים בצד קערה עם מים לטבול את הידיים על מנת שלא ידבקו לבצק. בעזרת הידיים מכינים צורה של עיגול עם חור ומניחים בשמן כשהוא חם מספיק כ 2- דק׳ כל צד עד שהספינג׳ מקבל צבע זהוב. מוציאים את הספינג׳ מהשמן ומניחים על נייר סופג. לצפות את הספינג׳ עם סוכר ולטבול בממרח הבייגלה.  
עמוד הבית ראשי אוכל חנוכה בייגלה ספינג'

art