לכבוד יום הסנדוויץ' הבינלאומי שחל השבוע (3.11) 'עוף טוב' מגישה מתכונים לכריכים שהפכו למנות גורמה הלהיט של הרגע, שניצל קריספי עם בצל כבוש מתוק, מיונז פיקנטי חרפרף, אבוקדו ועגבנייה בתוך לחמניית חלה אוורירית ורכה. אין מישהו שיסרב לביס מכריך שכזה. מתכון: באדיבות FOODY קריספי צ’יקן בלחמניות חלה מצרכים: 4 לחמניות חלה 12 רצועות צ'ונגו שומשום של 'עוף טוב' 4 כפות מיונז 1 כפית רוטב סרירצ'ה או פלפל שיפקה אחד 4 עלי חסה רומית 2 עגבניות 1 אבוקדו בינוני קלוף לבצל כבוש: 1 בצל סגוף בינוני קלוף 1/2 כוס חומץ אורז 1/4 כוס סוכר לבן אופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מכינים את הבצל הכבוש: שעה לפני ההגשה, פורסים את הבצל הסגול לפרוסות הכי דקות שאפשר. מכינים קערה עם החומץ והסוכר הלבן, מערבבים היטב ומשרים את הבצל במשרה. אפשר גם להכין יום קודם ולאחסן במקרר עם ניילון נצמד. פורסים נייר אפייה על תבנית התנור, מניחים את פרוסות הצ’ונגו ואופים 10 דקות. מכינים את המיונז הפיקנטי: מערבבים את המיונז עם הסרירצ’ה. אם משתמשים בשיפקה, קוצצים אותו לקוביות קטנטנות ומערבבים עם המיונז. מרכיבים את הכריך: מורחים בלחמנייה מיונז פיקנטי, מניחים על פרוסה אחת את עלה החסה, פרוסות העגבנייה, פרוסות אבוקדו ובצל כבוש. מניחים שלוש רצועות צ’ונגו וסוגרים עם הפרוסה השנייה. מגישים מיד מתכון פשוט, קל וטעים של פיתות ממולאות בעוף. מתכון בשלושה שלבים פשוטים להכנה והכי מהירים שיש, למנה שהולכת להרשים את כולם בנראות ובטעם. מתכון: נעמה פלד באדיבות FOODY פיתות ממולאות בעוף מצרכים: 250 גרם סטייק פרגית של 'עוף טוב', מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, ללא עצמות - קצוץ דק 4 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 1 כף סוכר חום בהיר דמררה 1 כפית שטוחה מלח דק קורט פלפל שחור 1 כוס פטרוזיליה קצוצה להגשה: 2 פיתות בינוניות, טחינה מוכנה או שמן זית, 1 בצל קטן חתוך לטבעות, 1/2 כפית סומאק אופן ההכנה: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים בטיגון עוד כעשר דקות (שהבצל יהיה מקורמל). מוסיפים את הפרגית למחבת ומקפיצים. מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים להקפיץ עד שנתחי הפרגית מוכנים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. פותחים את הפיתות, מורחים טחינה בנדיבות (או שמן זית), ממלאים בתערובת הבשר, מפזרים בצל וסומאק ומגישים.
צילום: פיתות ממולאות
צילום: אפיק גבאי