חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, מגישה לרגל יום הלחם הבינלאומי, החל מידי שנה ב-16 לאוקטובר, מתכון פשוט וקל להכנה יחד עם אופה הלחם הירושלמי תומר בלס ("הלחם של תומר"): סנדוויץ' פתוח, עשיר בטעמים: מחית ארטישוק עם טחינה גולמית ולימון, מוגשת על פרוסת לחם טרייה, מעליה קוביות עגבנייה וגרידת לימון. באדיבות "אחוה" והאופה תומר בלס מצרכים: 1 פרוסת לחם לבן 2 לבבות ארטישוק מבושלים 2 כפות טחינה גולמית 1 גרידת לימון וכף מיץ לימון 1 עגבנייה 1/2 כפית רוטב בלסמי צרור עלי שום ירוק/בצל ירוק אופן ההכנה: בקערת נירוסטה מניחים לבבות ארטישוק מבושלים עם טחינה גולמית ומועכים. מוסיפים לימון, מים, מלח ומכינים כמו טחינה. מניחים פרוסת לחם לבן ומורחים מעליה את ממרח הארטישוק. בצלחת נפרדת מערבבים גרידת לימון עם רצועות של עלי השום או הבצל הירוק וקוביות של עגבנייה. מערבבים ומניחים מעל הארטישוק. מזלפים מעל הכל מעט קרם בלסמי מצומצם ונהנים.