X

פסטה שכולם אוהבים

  • ח' חשון התשפ"ב
פסטה מוקרם. צילום: יח"צ
לרגל יום הפסטה הבינלאומי (25.10), קבלו מתכוני פסטה בריאים וקלים שכל המשפחה תלקלק את הצלחת. באדיבות: ד״ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא.   ספגטי מוקרם   מצרכים: 1 ק”ג ספגטיני טריים ומבושלים 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 4 כפות בזיליקום קצוץ 1 כפית מרווה קצוצה 1 כפית אורגנו קצוץ טרי 4 פרוסות גבינה צהובה 9% מגורדת 2 כפות שמן מלח ופלפל שחור 1 שן שום כתושה ‎ אופן ההכנה: ‎ מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים, ‎ושופכים את התערובת על הספגטיני המוכן בעודו חם. ‎מערבבים ומגישים.       פשטידת פסטה   מצרכים: 1 קופסת שימורים פטריות שמפניון 2 בצל חתוך לקוביות 250 גרם גבינה לבנה 5% 350 גרם פסטה פרפרים 4 ביצים עירית קצוצה, מלח, פלפל שמן   אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל גבי האריזה. מאדים את הבצל בכפית שמן, מוסיפים את הפטריות ומורידים מהאש. בקערה גדולה מערבבים היטב את האטריות תערובת הבצל והפטריות, ביצים ועירית קצוצה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לתבנית משומנת במעט תרסיס שמן ואופים בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה יציבה ושחומה.  
פשטידת פטריות ופסטהצילום: פשטידת פטריות ופסטה
פשטידת פטריות ופסטה. צילום: יח"צ       מאפה פסטה וגבינות אפשר להחליף את המוצרלה בשני משולשי מון בלאן לייט, וכך המאפה יכיל ארבעה משולשים.   מצרכים (ל-6 מנות): 30 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 60 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת 1 כוס חלב 1% 2 משולשי מון בלאן לייט 1 ביצה טרופה 40 גרם גבינת צ’דר מגורדת 1 כוס פסטה לא מבושלת (צדפים גדולים) 1/2 כפית פלפל לבן 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות   אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה במים רותחים עד שהיא מתרככת. מעבירים לקערה. מחממים בסיר של הפסטה את החלב עם הגבינות והביצה. בוחשים עד שהגבינות נמסות. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ומעבירים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל את פרוסות העגבנייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה משחים.     מרק פסטה מינסטרונה לקראת החורף   מצרכים (ל-8 מנות): כף שמן זית בצל קטן קצוץ 2 גבעולי סלרי קצוצים 2 גזרים בגודל בינוני, מגורדים דק 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות 2 שיני שום כתושות 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר’) כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה שהופשרה מראש) תפוח אדמה בגודל קטן, חתוך לקוביות קטנות כוס פסטה קצרה מבושלת מלח, פלפל שחור 2 עלי דפנה יבשים עלי בזיליקום 5 כוסות מים   אופן ההכנה: מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומאדים עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים לסיר את השום, תפוח האדמה, השום, הקישואים, השעועית והעגבניות. מערבבים ומאדים את הירקות עוד כמה דקות. ממליחים ומתבלים בפלפל שחור ובעלי דפנה. מוסיפים את רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה לפחות. מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים.    
מרק פסטה מיניסטרונהצילום: מרק פסטה מיניסטרונה
מרק פסטה מיניסטרונה. צילום: ISTOKE  
עמוד הבית ראשי אוכל פסטה ספגטי

art