X

בחושה ריקוטה

  • י"ז אייר התשפ"א
צילום: בועז לביא
השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"  נותנים מתכון לעוגת הגבינה המושלמת הכי טעימה שיש, לכבוד חג השבועות שעוד רגע מגיע   שתי תבניות אינגליש קייק   מצרכים לבחושה: 3 ביצים 350 גרם (כוס ו 3/4) סוכר 250 גרם (כוס ו 3/4) שמן 400 גרם (2 כוסות ו 3/4) קמח כפית סודה לשתייה חצי כפית מלח כפית קינמון גרידת מתפוז 2 כפיות תמצית וניל   מצרכים למילוי הריקוטה: 250 גרם גבינת  טוב טעם 125 גרם (חצי חבילה) ריקוטה 5% 4 כפות סוכר 80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל גרידה מתפוז אחד   מצרכים לשטרויזל: 90 גרם קמח 80 גרם אבקת סוכר 50 גרם אבקת שקדים 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות   אופן ההכנה: מכינים את מלית הריקוטה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל רכיבי המלית לתערובת אחידה מכינים את העוגה הבחושה: בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד שהסוכר נמס, כדקה וחצי. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב כחצי דקה עד הטמעת השמן בתערובת. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קינמון, מלח וסודה לשתייה ומערבבים לתערובת אחידה מוסיפים את תמצית וניל וגרידת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה יוצקים רבע מכמות המלית של העוגה הבחושה בכל תבנית, יוצקים מחצית מכמות מלית הריקוטה לכל תבנית. ומכסים ברבע מהמלית הבחושה לכל תבנית. מכינים את השטרויזל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החומרים עד קבלת תערובת פירורית. ומפזרים על העוגות שמזגנו. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, למשך כ- 40 דקות עד שכשנועצים קיסם בעוגה הוא לח.
עמוד הבית ראשי אוכל שבועות עוגת גבינה

art