X

אוזני המן מופחתי קלוריות

  • ו' אדר התשפ"א
צילום: דן פרץ
טעימים, הכי חגיגיים ופחות משמינים. קבלו את אזני ההמן של הרברלייף, מופחתות בשומן ומלאות בחלבון מתוך ספר מתכוני הבריאות  החדש של חברת הרבלייף: "מבשלים דרך חיים"   מצרכים: 6 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל (תוסף חלבון של הרבלייף) 1 כף מדידה אבקת חלבון 1 ¼ כוסות קמח 1 כפית סודה לשתייה קליפה מגוררת מלימון 1 ביצה 1 מיכל יוגורט כבשים 1 פקק תרכיז משקה אלוורה 1 ביצה טרופה, להברשה אבקת סוכר, להגשה   למלית פרג: ½כוס חלב דל שומן או  משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה 1 כוס (70 גרם) פרג, טחון טרי 1  כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות 1 כפית דבש   אופן ההכנה: להכנת המלית: מביאים את החלב לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפרג ספג את רוב הנוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 והדבש, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר. להכנת הבצק: מניחים את אבקת הפורמולה 1, אבקת החלבון, הקמח, הסודה לשתייה וקליפת הלימון בקערה ומערבבים. מוסיפים את הביצה, היוגורט ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מעצבים לכדור, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר 30 דקות לפחות. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי 5 מ״מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים לעיגולים בקוטר 7 ס״מ. מושחים את שולי העיגול במעט מים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית פרג ומקפלים לצורת אוזן המן. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית. חוזרים על סדר הפעולות עם עיגולי הבצק והמלית הנותרים. מברישים את אוזני ההמן בביצה ואופים 15 דקות, עד להזהבה. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
עמוד הבית ראשי אוכל אוזני המן

art