X

פיצה בצורת לב

  • כ"ח שבט התשפ"א
צילום: Teka Studio
גם השנה יציינו מיליוני אוהבים ברחבי העולם את יום האהבה הבינלאומי (14 פברואר). דרך יצירתית ומקורית לציין את חג האהבה גם בכותלי הבית היא להפתיע את האהוב או האהובה בפיצה ביתית בצורת לב. באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka   מצרכים: לבצק: 250 מ"ל מים פושרים 2 כפיות שמרים יבשים 500 גרם קמח 2 כפות שמן זית כתית מעולה 2 כפיות מלח   לרוטב: 2 כפות שמן זית כתית מעולה רוטב עגבניות (חלק או מחית) מלח ופלפל לפי הטעם 1 כפית בזיליקום יבש 1 כפית אורגנו יבש שום כתוש   לטופינג: 300 גר' גביננה מגוררת (עדיפות למוצרלה) עגבנייה טריה חתוכה לסליסים דקים עלי בזיליקום שלמים זיתי קלמטה ללא גלעין או כל תוספת אחרת שאוהבים   ציוד מיוחד: אבן פיצה, מומלצת מאוד.   אופן ההכנה: מזגו את המים החמים לקערת מערבל מזון, פזרו את השמרים והניחו להם להתמוסס במים במשך 5 דקות. לאחר 5 דקות ערבבו את המים עם השמרים. הוסיפו את הקמח וערבבו לתערוכת אחידה, הוסיפו את שמן הזית ולבסוף את המלח, ולושו במהירות נמוכה לפחות במשך 8 דקות, רצוי 10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ודביק מעט. במידה ואין מיקסר, תוכלו לערבב את החומרים יחד וללוש אותם ידנית, עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע. אם התערובת דלילה מידי ניתן לבזוק מעט קמח. מרחו שכבה דקה של שמן זית על החלק הפנימי של קערה גדולה, והפכו את קערת הלישה עם הבצק מעל הקערה המרופדת בשמן על מנת שבבצק יגלוש לקערה המשומנת להתפחה. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה. כעבור 4 שעות לפחות מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ונותנים לו התפחה נוספת של שעה בתנור. מדליקים את התנור על חום חזק, לשים את בצק הפיצה למשטח דק וחותכים בצורת לב. בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב, צובעים את הבצק בשכבה דקה של רוטב ומכניסים לחלק תחתון של התנור לאפיה של בין 5-10 דקות עד שהבצק אפוי. כשהבצק אפוי מוציאים את הפיצה מהתנור שמים שכבה נדיבה של רוטב, גבינה ותוספות ומחזירים לחלק עליון של התנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה.
עמוד הבית ראשי אוכל פיצה

art