עוגיות טבעוניות עם ריבה נימוחות מהסוג שאי אפשר להפסיק לנשנש, לא משנה אם אתם טבעונים או לא באדיבות The Vegan Yael יעל הטבעונית וחברת אורגניקזון מצרכים לבצק: 3.5 כוסות קמח כוסמין לבן 2.5 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום 2 כפות סוכר קנים 180 גר׳ חמאה טבעונית קרה (מומלץ של ויגן צ׳ויס) לחתוך לקוביות קטנות 6 כפות חלב סויה (להתחיל עם 4 ואם חסר להוסיף) מצרכים לריבה: כוס פירות קפואים (מומלץ בתותים ואוכמניות) 3/4 כוס סוויטאנגו (ממתיק תחליף לסוכר) או סוכר קנים כפית אגר אגר (לא חובה) אופן ההכנה: מערבבים את הבצק עם הידיים עד שנהיה אחיד, מתקבל בצק נח וגמיש. במידה והבצק נשאר פירורים, יש להוסיף עוד נוזלים. מרדדים בין 2 ניירות אפייה של אורגניק זון, לקרוץ עיגולים או צורות שרוצים. מחממים תנור ל- 170 מעלות ולאפות 10 דק' בלבד. הכנת הריבה: בסיר קטן מרתיחים את הפירות עם הסוכר על אש נמוכה, עד שזה מגיר נוזלים. מערבבים מידי פעם למשך חצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים וכבר לא רואים את הפרי בשלמותו. מוסיפים כפית אגר אגר. ממלאים את העוגיות בריבה, ולאלה שרוצים להמתיק מעט יותר, מומלץ לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר. מומלץ לאחסן בצנצנת או בשקיות בנייר סגורות היטב במקום מוצל וקריר.