X

פסטה ירוקים

  • ט' טבת התשפ"א
צילום: אפיק גבאי
לפעמים כל מה שאנחנו צריכים בחורף קר, הוא סיר מלא פסטה טעימה ומנחמת. לכולנו יש את הפסטה האהובה על כל בני הבית, ואיתה אנחנו רצים כל השנה, אבל למה לא לרענן ולנסות מתכון מעט שונה? כזה עם ירקות מרעננים שייצבעו את היום (ואולי את העיר) בירוק זוהר. באדיבות המותג "ברילה"   מצרכים: 1 חבילה פסטה גירנדולה (או פוזילי) 6  תחתיות ארטישוק מבושלות חתוכות לרבעים, או פרוסות עבות. 2  זוקיני פרוס לפרוסות בעובי של חצי ס"מ 6  עלי מנגולד פרוסים לרצועות 4  שיני שום פרוס 4  כפות שמן זית 1 כוס יין לבן חצי כפית מלח כף סילאן חצי כפית פלפל שחור גרוס כפית קליפת לימון מגוררת 100 גרם שקדים מולבנים קלויים 100 גרם פרמזן מגורר להגשה, לא חובה.   אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים – לא שוטפים. במחבת רחבה מניחים שמן זית, תחתיות ארטישוק, וזוקיני, מטגנים כ- 6 דקות מוסיפים עלי מנגולד, שום,  מלח, פלפל וקליפת לימון מגוררת, מוסיפים יין לבן וכף סילאן  ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את הפסטה למחבת הרחבה ומערבבים. מגישים בקערה חגיגית רחבה ומעל שקדים.  
עמוד הבית ראשי אוכל פסטה

art