X

עוגיות יויו מטוגנות עם קוקוס ותפוזים

  • א' טבת התשפ"א
צילום: ענבל לביא
אנחנו עדיין בעיצומו של החג הכי טעים (ומשמין) בלוח השנה. אז נכון שטיגנו בלי הפסקה גם מלוחים וגם מתוקים, אבל עכשיו הגיע הזמן לאפות. קבלו מתכון חגיגי של עוגיות מטוגנות, אווריריות ומטריפות, ללא שמרים. גרסה נפלאה ומעודכנת לסופגניות המטוגנות, שתקשט כל שולחן חג ותשמח קטנים וגדולים כאחד. באדיבות  מימונ'ס ובלוגרית האוכל ענבל לביא (פיית העוגיות)   מצרכים (לכ- 30 עוגיות): 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לעוגות ועוגיות maimon's 1 וחצי שקיות אבקת אפייה 1/2 כוס (100 גרם) סוכר 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי 1 קליפה מגוררת מחצי תפוז 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס (100 גרם) שמן תרסיס שמן קנולה maimon's שמן לטיגון עמוק לסירופ: 2 כוסות (400 גרם) סוכר 2/3 כוס (160 מ"ל) מים 1 קליפה מגוררת מתפוז שלם מיץ מחצי לימון לציפוי: 1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון   אופן ההכנה: בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך. משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים לנוח לשעתיים. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בגודל של כ-6 ס"מ ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה. מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון. מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים לקבלת צבע זהוב-שחום. מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה ומפזרים מעל קוקוס טחון.
עמוד הבית ראשי אוכל עוגיות

art