X

עוגיות טחינה ללא גלוטן

  • ז' כסלו התשפ"א
צילום: שניר סופגי גואטה
עוגיות קלות להכנה, נימוחות וטעימות, מתאימות להגשה לצד שתייה חמה. לקחת ביס ולהתענג. באדיבות חברת "אחוה" והשף אבי ביטון   מצרכים (לכ-20 עוגיות): 400 גרם ממרח שומשום עם  סילאן של "אחוה" 1 ביצה גודל L 1 כפית תמצית וניל 1/8 כפית מלח דק 100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור 1 כפית אבקת אפייה 25-30 שקדים שלמים   אופן ההכנה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט. אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.
אוכל עוגיות

art